Afdelingen en werkgroepen

Veel van onze vrijwilligers zijn actief op lokaal niveau in een afdeling of werkgroep. Op dit moment zijn er in het hele land ruim 270 afdelingen, die in hun gemeente diverse activiteiten organiseren. Een VVN-afdeling heeft een bestuur, dat voor de uitvoering van projecten wordt ondersteund door vele vrijwilligers.
Steeds vaker komt het voor dat vrijwilligers niet als afdeling maar als werkgroep actief zijn. Dan is het niet nodig om een bestuur te vormen en kunnen vrijwilligers hun energie helemaal richten op de activiteiten. Wel is er een coördinator die optreedt als VVN-contactpersoon. Deze coördinator werkt nauw samen met het regionale steunpunt en het provinciale bestuur.

Lokale vrijwilligers zijn dé VVN-gezichten in de buurt

  • Zij organiseren ieder jaar in hun eigen gemeente activiteiten zoals bijvoorbeeld het Verkeersexamen voor kinderen in groep 7/8 of rijvaardigheidstrainingen voor oudere automobilisten.
  • Zij zijn de helpende handen bij bijvoorbeeld buurtacties of activiteiten rondom scholen. Ze bemannen controleposten bij het Praktisch Verkeersexamen of assisteren bij het controleren van de fietsverlichting van scholieren.

Veilig Verkeer Nederland bij u in de buurt

Meer informatie over wat er zoal gebeurt en mogelijk is in uw gemeente of provincie vindt u hier

Starten in uw gemeente 

Zijn er in uw gemeente nog geen VVN-activiteiten? U kunt heel eenvoudig zelf actief worden! Dit kan op meerdere manieren. Wij informeren u graag over de mogelijkheden. Neemt u gerust (vrijblijvend) contact op met Veilig Verkeer Nederland in uw regio.