Shotgun

Hoe zorg je ervoor dat een bestuurder niet wordt afgeleid tijdens het rijden als je met vrienden op pad gaat? Neem de rol van Shotgun op je!

Shotgun 360

Speel Shotgun 360 en laat zien hoe goed jouw skills als Shotgun zijn. Shotgun 360 is nu te downloaden als app voor IOs en Android toestellen. Als speler bevind je je in een auto op de bijrijdersstoel, de Shotgun seat. Onderweg kun je punten verdienen als je alert genoeg bent en snel reageert op wat je tegenkomt. Je voorkomt afleiding bij de bestuurder door bijvoorbeeld de telefoon op te nemen of de radio te bedienen zodat hij zijn aandacht bij de weg kan houden. Hoe sneller je dat doet, hoe meer punten je scoort. En hoe hoger je scoort, hoe beter jouw skills als Shotgun zijn.

Campagne Shotgun

Jonge bestuurders en hun bijrijders zijn vaker slachtoffer van een auto-ongeval dan meer ervaren automobilisten. Afleiding speelt hierbij een grote rol. Veilig Verkeer Nederland ziet niets liever dan dat deze ongevalcijfers dalen en heeft daarvoor de campagne Shotgun gelanceerd. In de VS is de Shotgun alom bekend en wordt er onder jongeren gestreden om deze 'best seat of the car'. Veilig Verkeer Nederland koppelt daar verantwoordelijkheden aan. Shotgun is degene die op de bijrijderstoel zit en die ervoor zorgt dat de chauffeur minder snel afgeleid kan worden. Als Shotgun neem je de telefoon aan, bedien je de navigatie, verzorg je de muziek, zorg je ervoor dat vrienden achterin de chauffeur niet afleiden en durf je er wat van te zeggen als er riskant gereden wordt.

Bekijk de Shotgun website.

Het VVN campagneteam gaat op pad om de Shotgun-campagne te promoten op uiteenlopende evenementen. Wilt u dat het campagneteam aanwezig is bij uw evenement? Neem dan (vrijblijvend) contact op met VVN in uw regio.

Benieuwd naar de responsibilities van Shotgun? Bekijk het filmpje: