Koel, trendy en veilig op de motor op warme dagen

Het dragen van speciale motorkleding vermindert de kans op ernstige verwondingen. Maar bij zomers weer, is het dragen van een motorpak erg warm. Gelukkig zijn er koelere opties, van doorwaaikleding tot koelvesten.

Motor

Bescherm jezelf op de motor

Wist je dat het dragen van een speciale motorbroek en -laarzen de kans op ernstige ver­wondingen aan het onderlichaam met 68% vermindert? Het dragen van een motorjas en handschoenen vermindert de kans op verwondingen aan polsen en handen met 48%¹. Lees hoe je veilig en koel onderweg gaat.

Doorwaaikleding

Er is doorwaaikleding op de markt met grote panelen meshmateriaal (gaasstructuur), zodat het voelt alsof je in je ondergoed op de motor zit. Maar je bent dan wel beschermd door de protectoren en materialen die bij een val niet scheuren of smelten. Goede ventilatie is van belang op de motor. Op deze manier rij je ook prettig.

Jeans & sneakers

Een gewone jeans zit heerlijk, maar op de motor is een Kevlar jeans net zo hip en een heel stuk veiliger. Ook je zware motorlaarzen ruil je om voor motorsneakers. Versterkt, comfortabel en waterproof voor dat zomerse buitje.

Koelvest

Er zijn koelvesten te koop die je romp lekker koel houden. Naast koelvesten zijn er ook nekkragen en polsbanden te koop met hetzelfde effect.

Drink voldoende water

Misschien een inkopper, maar op de motor droog je met die hitte snel uit. Een waterrugzak met slangetje (uit de buitensport) is ook erg geschikt op de motor om makkelijk water te kunnen drinken onderweg.

De Slimme rijder is een motorrijder

Meer weten over prettig rijden op de motor? Lees informatie en tips van De Slimme Rijder.

¹ SWOV