Dag van de fietshelm: 'de voordelen op een rijtje'

Artsen in heel Nederland staan vandaag op en verenigen zich om fietshelmgebruik aan te moedigen. Ook wij stimuleren het dragen van een fietshelm. Waarom? Daar vertellen we je graag meer over.

Dag van de fietshelm

Waarom een fietshelm?

Onze hersenen zijn buitengewoon kostbaar. Ze stellen ons in staat om te bewegen, te onthouden, te denken en te voelen. Het beschermen van ons hoofd is daarom van essentieel belang. Als fietser in het verkeer in het verkeer ben je kwetsbaar bij een botsing of val. Het dragen van een fietshelm is een eenvoudige manier om ernstig letsel te voorkomen. Wist je dat het dragen van een fietshelm de kans op ernstig letsel bij een botsing of val met maar liefst 60% vermindert? Bovendien hebben fietsers die een fietshelm dragen maar liefst 70% minder kans op dodelijk hoofd- of hersenletsel dan fietsers die er geen dragen. Het is dus zeker de moeite waard. Lees hier nog meer voordelen. 

Geen reden om geen fietshelm te dragen

Jetske Pomper is al acht jaar eigenaar van een elektrische fiets en moet er niet meer aan denken om geen fietshelm te dragen. Zo vertelt Jetske: 'ik val nog weleens en ben in die acht jaar ook al twee keer met de fiets gevallen. Gelukkig niet op mijn hoofd, maar dat zet je wel aan het denken.' Lees hier het hele interview met Jetske.