Hulpmiddelen voor voetgangers

Voetgangers zijn relatief kwetsbaar in het verkeer. Als je ouder wordt neemt die kwetsbaarheid toe. Gaat het lopen niet vanzelfsprekend meer? Dan zijn er verschillende hulpmiddelen op de markt. We zetten er drie op een rij.

Veilig Verkeer Nederland blijf veilig onderweg hulpmiddel voetganger rollator

Orthopedische schoenen 

Voor mensen waarbij het lopen niet (meer) gemakkelijk gaat, bestaan er verschillende soorten orthopedische schoenen. Deze schoenen worden door een specialist aangemeten en zorgen voor de perfecte pasvorm. Dat loopt een stuk comfortabeler. Voor mensen met voetproblemen bieden deze schoenen vaak ook een uitkomst.  

Loopstok/wandelstok 

Een loopstok of wandelstok is een handig hulpje. Het geeft stabiliteit en is een eenvoudige manier om de loopfunctie te ondersteunen. Er zijn verschillende soorten en maten op de markt.   

Tip: Laat je goed adviseren bij de aanschaf. Wil je een stok van hout, chroom, carbon? Opvouwbaar of verstelbaar? Gaat het om een anatomische loopstok? Dan zijn er zowel linkshandige als rechtshandige modellen op de markt. Een expert kan je er alles over vertellen.  

Rollator 

Een rollator - te verkrijgen in vele soorten, kleuren en maten - kan een fijn hulpmiddel zijn in het verkeer. Het zorgt voor meer stabiliteit. Bijna iedere rollator is bovendien uitgevoerd met een zitting om even op uit te rusten. Het is uiteraard van groot belang dat je een rollator koopt die goed bij je past en aan je wensen voldoet. Dus ook hier geldt: laat je adviseren door de expert en laat de rollator goed afstellen. 

Meer adviezen over veilig en prettig blijven lopen? Bekijk tips en hulpmiddelenverkeersregels of fris je kennis op!