Blijf veilig onderweg

Van fietser tot automobilist: iedereen wil graag veilig deelnemen aan het verkeer. Waarschijnlijk heb je al kilometers ervaring. Maar tegelijkertijd word je langzaamaan kwetsbaarder in het verkeer. Goed om af en toe bij stil te staan. Hoe zorg je ervoor dat je veilig onderweg gaat, nu en in de toekomst? Wij helpen je graag veilig op weg met praktische tips en hulpmiddelen.

Waar wil je informatie over?

Test je kennis en fris het op!

Is jouw kennis over de verkeersregels en -gedrag nog up-to-date? Doe de gratis VVN Opfrisquiz. De test bestaat uit vragen met duidelijke foto’s van allerlei verkeerssituaties. Na het beantwoorden van een vraag zie je direct het goede antwoord met uitleg. Zo fris je in enkele minuten je kennis op.

Bekijk meer handige artikelen voor fietsers, automobilisten, scootmobielbestuurders of voetgangers.

Moet je bij het oprijden van rotondes richting aangeven?

De ene automobilist doet het wel, de ander niet: richting aangeven naar links als de rotonde driekwart genomen wordt. Wat zijn de regels precies? Verkeerskundige Freek Smit geeft antwoord!

Vraag het Freek rotondes veilig verkeer richting oprijden rotonde

Veilig onderweg met je e-bike

Een e-bike werkt net even anders dan een 'gewone' fiets. Met deze tips ga je goed voorbereid op pad.

50-plussers fietsen e-bike tips Veilig Verkeer Nederland

Organiseer een actie voor anderen

Iets doen om verkeerskennis of -gedrag in jouw omgeving te verbeteren? Doe deze of één van de andere leuke verkeersacties. Meedoen is makkelijk!

Uitvoering:
30 minuten
Voorbereiding:
Geen
Voor wie:
50-plussers
Fietsers
Automobilisten

Doe de VVN Opfrischallenge

Hoe zit het met jouw kennis van de verkeersregels? En die van familie, vrienden en collega's? In deze opfrischallenge daag je elkaar uit om je kennis te testen!
Man en vrouw doen opfrischallenge
Uitvoering:
6 uur
Voorbereiding:
4 uur
Voor wie:
50-plussers
Automobilisten

Organiseer een VVN Opfriscursus Auto

Met kennis van de verkeersregels, inzicht in je sterke en zwakke punten en voldoende zelfvertrouwen, kun je langer blijven deelnemen aan het verkeer. Met de VVN Opfriscursus auto zorgen we ervoor dat ervaren automobilisten zo lang mogelijk kunnen blijven autorijden.
Veilig Verkeer Nederland opfriscursus auto
Uitvoering:
4 uur
Voorbereiding:
4 uur
Voor wie:
50-plussers
Fietsers

Organiseer een VVN Opfriscursus Fiets

Senioren hebben jarenlange ervaring in het verkeer en met fietsen. Toch wordt met het klimmen van de jaren een aantal fietsvaardigheden minder. Organiseer samen met Veilig Verkeer Nederland een leuke bijeenkomst om mensen langer veilig te laten fietsen.
Fietsen helm Veilig Verkeer Nederland VVN Opfriscursus Fiets
Uitvoering:
2 uur
Voorbereiding:
2 uur
Voor wie:
50-plussers
Automobilisten
Fietsers

Organiseer VVN Verkeersvoorlichting

Organiseer een verkeersvoorlichting om iedereen up-to-date te krijgen over nieuwe verkeerssituaties en voertuigen. Zo help je mensen om zich zelfverzekerder en veiliger te laten voelen in het verkeer.
VVN Verkeersvoorlichting