Thuis

Als ouder wil je je kind zo goed mogelijk leren om zelf veilig te lopen en te fietsen in het verkeer. Je speelt een belangrijke rol in de verkeersopvoeding. Hoe zit het met de ontwikkeling van een kind en verkeer? Wat kunnen ze al wel en wat nog niet? Hoe help je ze met oefenen?

Vader en zoon steken over

Wat kan je kind op welke leeftijd?

Als ouder heb je een belangrijke rol in de verkeersopvoeding van je kind. Het is goed om te weten hoe het zit met de ontwikkeling van kinderen. Hoe is bijvoorbeeld het besef van gevaar? Tot welke leeftijd onderschatten kinderen de snelheid van verkeer? Waar kunnen jullie samen extra mee oefenen?  

Tips en oefenen

Kinderen zijn kwetsbaar en moeten nog veel leren over het verkeer. Op school krijgt je kind verkeersles. Maar als ouder kun je thuis ook actief meehelpen je kind verkeerswijs te maken. Door situaties uit te leggen, samen te leren en te oefenen. Wij hebben hiervoor mooie materialen om je te helpen.

Verkeersveilige schoolomgeving

Je kent het wel: de chaos bij school tijdens het halen en brengen. Overal kinderen, ouders, fietsers en auto's. De directe schoolomgeving is bij voorkeur autovrij of autoluw. Zodat kinderen lopend en fietsend naar school kunnen komen en zelf leren aan het verkeer deel te nemen. Hoe zorg je daarvoor? Laat ons je helpen met het project Verkeersveilige schoolomgeving. 

VVN Verkeersouders

Elke school kan de hulp van VVN Verkeersouders gebruiken. Ouders die helpen met de lessen of zich inzetten voor een verkeersveilige schoolomgeving. Wij steunen school en de verkeersouders met superleuke verkeerspakketten, materialen en tips.

Oefenen voor het Verkeersexamen

Zoals elk jaar doen kinderen uit groep 7 of 8 mee met het nationale VVN theoretisch én praktisch Verkeersexamen. En dat is best een tikje spannend, dat examen. Als ouder kun je je kind helpen zodat het er helemaal klaar voor is.

Praktisch verkeersexamen met controlepost