VVN Verkeersmethode

Op zoek naar boeiende verkeerslessen voor groep 1 tot en met 8? Leer kinderen veilig en zelfstandig aan het verkeer deelnemen, met verkeerslessen waar ze écht enthousiast van worden. Onze verkeersmethode kost een minimum aan voorbereiding, zodat de leerkracht zich kan focussen op waar het om draait: lesgeven!

  • Volledig digitaal óf blended
  • Gebruiksvriendelijk en ontzorgend
  • Actuele en interactieve lessen

Of vraag een gratis proeflicentie aan

De VVN Verkeersmethode in 1,5 minuut.

Verkeer voor groep 1 t/m 8

De VVN Verkeersmethode bestaat uit lessen voor in de klas, praktijklessen en thuisopdrachten. En dat allemaal voor groep 1 t/m 8: een doorlopende leerlijn dus. Hiermee bereid je de kinderen goed voor op het Nationaal VVN Verkeersexamen en belangrijker nog: op veilig en zelfstandig deelnemen aan het verkeer.

Elke les heeft een flexibele opbouw: je bepaalt zelf in welke volgorde je de lesfasen introductie, instructie, verwerking en evaluatie doorloopt. Je vindt alle instructies en digibord lessen in Verkeerspoort. Een les duurt ongeveer 30 minuten en is met aanvullend materiaal naar wens uit te breiden.

Verschijningsdata

De lessen verschijnen op vier momenten in het schooljaar. Gebruik je de digitale licentie, dan staan de lessen klaar in de leerlingsoftware. Gebruik je werkboeken, dan krijg je de werkboeken toegestuurd. Elk werkboek bevat zestien lessen. 

  • Les 1 t/m 4 : in week 34, 2024
  • Les 5 t/m 8 : in week 45, 2024
  • Les 9 t/m 12 : in week 5, 2025
  • Les 13 t/m 16 : in week 16, 2025

Innovatief en verrassend leuk

Maak je verkeerslessen nog leuker met VVN Minecraft Verkeerseducatie en de VVN Situatiemaker.

Nieuw! VVN Minecraft Verkeerseducatie

VVN Minecraft Verkeerseducatie is winnaar van de NOT Innovatie Award voor het primair én speciaal basisonderwijs!

Gebruik deze prijswinnende, populaire game Minecraft voor je verkeersles. Kinderen oefenen in Minecraft met wat ze hebben geleerd tijdens de verkeersles. 

VVN Situatiemaker

In de VVN Situatiemaker toon je, met behulp van Google Maps Street View, elke verkeerssituatie op het digibord. Zo oefen je digitaal met lokale verkeerssituaties. 

Digitale verkeersmethode

In groep 1 tot en met 3 geef je thematische lessen via het digibord. Voor groep 4 tot en met 8 is digitale verwerking beschikbaar met leerlingsoftware: gevarieerde open en gesloten opdrachten die de leerling op eigen tempo kan maken. De leerling krijgt direct feedback op de opdrachten. Als leerkracht zie je de resultaten meteen in een overzichtelijk dashboard.

Alle materialen zijn beschikbaar in de VVN Verkeerspoort, waar je via Basispoort inlogt. In deze video zie je hoe de VVN Verkeerspoort werkt. Je hebt daar direct toegang tot de leerlingsoftware, digibordlessen en aanvullend materiaal.

Met weinig voorbereiding de leukste verkeersles

Met onze verkeersmethode - gebruikt door 70% van alle basisscholen - geef je met weinig voorbereiding een verkeersles. Met de interactieve lesbrief werk je heel eenvoudig door de les. Je krijgt aan het begin van het schooljaar een jaarplanner. Je weet dus precies welke lessen er in het schooljaar zijn.

De VVN Verkeersmethode kan worden gekoppeld aan Momento en ParnasSys, zodat de toets- en oefenresultaten automatisch verstuurd worden.

Kwaliteit en altijd actueel

Veilig Verkeer Nederland is met 90 jaar ervaring specialist in verkeerseducatie. Met onze methode heb je de garantie van kwalitatief lesmateriaal. Elk jaar krijg je nieuwe lessen, verbeterd op basis van feedback van leerkrachten en kinderen. Jouw lessen zijn hierdoor altijd actueel.

Je behandelt niet alleen de verkeersregels- en borden, maar je werkt ook aan vaardigheden, veiligheidsbewustzijn en houding. Uiteindelijk gaat het om gedrag: dat de kinderen veilig als voetganger, fietser en passagier aan het verkeer kunnen deelnemen en wat ze hebben geleerd ook in de praktijk kunnen brengen. Daarom bevat de methode ook praktijklessen én worden de ouders betrokken met thuisopdrachten. 

Bestel nu!

Bestel nu, dan heb je een heel schooljaar vol verrassend leuke verkeerslessen, met een minimum aan voorbereiding!

Een proeflicentie aanvragen kan ook. Of vraag onze schoolaccountmanager om contact op te nemen. Mail ons op administratie@vvn.nl voor meer informatie.

Leerling leert via de VVN Leerlingsoftware