Op school

Hoe help je kinderen zich te ontwikkelen tot veilige verkeersdeelnemers? Wij hebben hiervoor alles in huis. Niet alleen een verkeersmethode die 70% van de basisscholen gebruikt, maar natuurlijk ook het VVN Verkeersexamen en praktijklessen, verdiepende specials en ondersteuning als je de verkeersveiligheid in de omgeving van school wil gaan verbeteren.

Veilig Verkeer Nederland klaslokaal

Verkeerslessen

Kinderen zijn nog volop in ontwikkeling en moeten nog veel leren over het verkeer. Met ons aanbod helpen we kinderen om veilige en zelfstandige verkeersdeelnemers te worden. En we zorgen dat ze op een veilige manier 'wegwijs' kunnen worden.

VVN Verkeersmethode

Kies je voor de VVN Verkeersmethode dan geef je de leukste verkeerslessen aan groep 1 t/m 8. De kinderen leren met plezier. En niet alleen de verkeersregels. Je werkt ook aan vaardigheden, veiligheidsbewustzijn en houding. En jij kan snel van start met onze lessen, zonder al te veel voorbereiding. 70% van de basisscholen gebruikt onze verkeersmethode.

Specials en gastlessen

Onze extra lessen kun je altijd inzetten naast de verkeersmethode op jouw school. Doe een verdiepende special, bijvoorbeeld over de route naar de nieuwe school. Ook leuk: een dodehoekles. Of laat kinderen een game spelen waarmee ze de risico’s van het gebruik van de smartphone op de fiets ontdekken. Uitdagende en eigentijdse manieren om kinderen wegwijs te maken!

VVN Verkeersexamen

Elk jaar doen kinderen uit groep 7 of 8 mee aan het nationale VVN theoretisch én praktisch Verkeersexamen. Wat is het precies en hoe kun je ze als leerkracht helpen met voorbereiden en oefenen zodat ze er straks helemaal klaar voor zijn?

VVN Minecraft

VVN Minecraft is ontzettend populair. Met deze game kunnen kinderen in groep 5 t/m 8 oefenen in de virtuele wereld van Minecraft. Zo kunnen ze alles wat ze hebben geleerd gelijk toepassen. 

Goede voorbereiding is het halve werk

Zoals elk jaar doen kinderen uit groep 7 of 8 mee met het nationale VVN theoretisch én praktisch Verkeersexamen. En dat is best een tikje spannend, dat examen. Als leerkracht kun je de kinderen goed voorbereiden zodat ze er straks helemaal klaar voor zijn.

Jongen op fiets tijdens het VVN Verkeersexamen

Verkeersveilige schoolomgeving

Je kent het wel: de chaos bij school tijdens het halen en brengen. Overal kinderen, ouders, fietsers en auto's. De directe schoolomgeving is bij voorkeur autovrij of autoluw. Zodat kinderen lopend en fietsend naar school kunnen komen en zelf leren aan het verkeer deel te nemen. Hoe zorg je daarvoor? Laat ons je helpen met het project Verkeersveilige schoolomgeving. 

Leer kinderen meer vanuit een andere rol: