In actie voor een veilige buurt

In je buurt wil je prettig kunnen wonen, sporten en leven. Je ziet graag dat kinderen veilig kunnen spelen en naar school kunnen. En dat ouderen veilig aan het verkeer kunnen deelnemen. Speelt er in jouw buurt iets waardoor het verkeer niet veilig is en wil je daar wat aan doen? Dat kan met onze gratis VVN Buurtacties of één van onze andere tips!

VVN buurtenquete buurtactie actieplein

Meld een onveilige situatie

Wordt er in jouw buurt te hard gereden? Of is er een onveilige verkeerssituatie waar het echt beter kan? Meld het bij het VVN Participatiepunt. Je krijgt dan advies over wat je kunt doen. Alle meldingen samen geven ons een beeld van veelvoorkomende onveilige situaties in Nederland. Als gemeenten onze hulp willen inschakelen bieden wij hen tools en advies.

Buurtbudget aanvragen

Heb jij een ander briljant idee waarmee jij je buurt fijner of veiliger kan maken voor iedereen? Dan kan onze partner Univé Buurtfonds je wellicht helpen met advies of praktische/financiële ondersteuning. Óók als je geen lid bent van Univé.

Doe een gratis VVN Buurtactie

Kies een van onze leuke buurtacties, zoals een VVN Snelheidsmeting of VVN Stickeractie.

Uitvoering:
1 uur
Voorbereiding:
1 uur
Voor wie:
Kinderen
Buurtbewoners

Doe een VVN Snelheidsmeting

De VVN Snelheidsmeting is dé manier om er achter te komen hoe hard er nou daadwerkelijk wordt gereden in je straat. Met de bijgeleverde borden spreek je bestuurders aan op hun snelheid, óók als ze zich netjes aan de snelheid houden.
Veilig Verkeer Nederland buurtactie snelheidsmeting
Uitvoering:
1 uur
Voorbereiding:
1 uur
Voor wie:
Buurtbewoners
Kinderen

Doe een VVN Stickeractie

Heb jij het gevoel dat er te hard wordt gereden in jouw wijk? Dan is de VVN Stickeractie een passende buurtactie. Deel stickers met 15, 30, 50 of 60 km/uur uit in je buurt en plak ze op jullie kliko’s.
Start een actie
Uitvoering:
4 uur
Voorbereiding:
4 uur
Voor wie:
Buurtbewoners

Doe een VVN Buurtenquête

Is het onveilig in jouw buurt en wil je hier zelf iets aan doen? Hou dan een buurtenquête en ga met je medebewoners in gesprek over de verkeersonveiligheid. Ontdek of andere bewoners er hetzelfde over denken. Aan de hand van de uitkomsten kun je onderbouwd het gesprek met de gemeente aangaan.
Buurtenquete enquete buutactie buurt
Uitvoering:
4 uur
Voorbereiding:
2 uur
Voor wie:
Kinderen

Zet de VVN Ouder-enquête Veilige Schoolomgeving uit op jouw school

Je kent het wel: drukte rondom de school bij het halen en brengen van je kind. Veilig Verkeer Nederland helpt je om de situatie in kaart te brengen en de verkeersveiligheid te verbeteren.
Verkeersveilige schoolomgeving

Veiligebuurt-app

Met deze app van onze partner Univé kun je samen met buurtbewoners de buurt veiliger maken. Ontvang of meld urgent buurtnieuws (zoals inbraak) en handige tips. Vertel bijvoorbeeld over jouw melding of VVN Buurtactie.