Specials en gastlessen

Deze extra verkeerslessen kun je altijd inzetten naast de verkeersmethode die jouw school gebruikt. Behandel de dode hoek, de (fiets)route naar de nieuwe school of het gebruik van de smartphone op de fiets. Laat ze een game spelen of virtueel oefenen. En wat dacht je van praktijklessen? Superleuke manieren om kinderen nog meer wegwijs te maken.  

Van 8 naar 1

Nu zitten ze nog in groep 8. Maar na de zomervakantie lopen en fietsen je leerlingen naar hun nieuwe school. Of pakken ze de bus, tram, trein of metro. Bereid ze goed voor op die nieuwe route. Hoe? Met onze special Van 8 naar 1.

Dodehoekles

Wat is een dode hoek en waarom is die gevaarlijk? Met een heuse vrachtwagen op school ervaren kinderen uit groep 7 en 8 wat de chauffeur van een grote vrachtwagen wel of niet ziet. In deze verkeersles leren ze veilig omgaan met de dode hoek van grote voertuigen.

Wheelie Pop

Je telefoon gebruiken op de fiets? Geen goed idee. Speel de gratis Wheelie Pop game met je leerlingen van groep 7 of 8 of brugklassers van het voorgezet onderwijs. Ze ontdekken hiermee spelenderwijs de risico’s van smartphonegebruik en afleiding op de fiets.

Nationale VVN Verkeersquiz

Daag de kinderen van groep 7 en 8 uit: hoeveel weten zij over veilig verkeer? Ze gaan op een dynamische en voor hen aantrekkelijke manier aan de slag met verkeer. De verkeersvragen komen in spelvorm aan bod. Leerzaam én leuk dus.

Doe meer met MONO

Fietsen zonder afleiding van je smartphone is niet alleen veiliger, het is ook nog eens relaxed! Met de special Doe meer met MONO leren kinderen uit groep 7 en 8 alles over de voordelen van MONO fietsen.

Praktijklessen met het VVN Schoolpleinpakket

Vaardiger worden in het verkeer, als voetganger of fietser. Daarmee help je je leerlingen. Zodat ze veilig aan het verkeer kunnen deelnemen. Het schoolpleinpakket zit tjokvol praktijklessen met opdrachten voor alle groepen van de basisschool, van 1 t/m 8.

Veilig Verkeer Nederland schoolpleinpakket