De Nationale VVN Verkeersquiz

Je geeft elke week verkeersles... Maar met deze quiz draai je de rollen om: je daagt je klas uit om te laten zien hoeveel zij weten over veilig verkeer. Laat nu maar eens zien of jij weet hoe je veilig aan het verkeer deelneemt!

Kinderen in de klas

Test de verkeerskennis van je leerlingen

Aan de hand van herkenbare verkeerssituaties toets je tijdens de verkeersquiz de verkeerskennis van de leerlingen. Hoeveel weten zij over veilig verkeersgedrag, de betekenis van verkeersborden, hoe je de voorrangsregels toepast, hoe je veilig omgaat met grote voertuigen in het verkeer en hoe je zorgt dat je zichtbaar bent in het verkeer?

Verkeersquiz groep 7 en 8

De verkeersquiz is bedoeld voor kinderen in groep 7 en 8. Voorafgaand aan de quiz is het belangrijk dat de leerlingen al voldoende verkeerslessen hebben gehad. Het is de rol van de leerkracht om de leerlingen goed voor te bereiden op de verkeersquiz en te zorgen dat leerlingen de stof beheersen. Met de quiz kun je hun verkeerskennis testen.

Tip! De quiz is een prima voorbereiding op het VVN Verkeersexamen. Of doe de quiz met de kinderen in groep 8 die in het vorige schooljaar het VVN Verkeersexamen gedaan hebben. Een hartstikke leuke manier om hun verkeerskennis weer even op te frissen!

Spelenderwijs leren

Leerlingen uit groep 7 en 8 van het basisonderwijs gaan op een dynamische en voor hen aantrekkelijke manier aan de slag met verkeer. Het is interactief én competitief: de verkeersvragen komen in spelvorm aan bod. Leerzaam, uitdagend én leuk dus. Kinderen leren hoe zij bewust aan het verkeer kunnen deelnemen, als voetganger, fietser en passagier. 

20 verkeersvragen: hoe goed scoort jouw klas?

Deze quiz speel je met de hele klas op het digibord. De quiz bestaat uit 20 vragen, en het duurt ongeveer 30 minuten.

Eerst discussieer je, zonder dat de tijd loopt, met de klas over de vraag. Pas als je op 'toon antwoorden' klikt, worden de antwoordmogelijkheden getoond. Dan gaat de tijd lopen! De kinderen moeten dan zo snel mogelijk het goede antwoord kiezen. Direct na afloop van de quiz ontvangen de leerlingen feedback over hun antwoorden. Let op: tijd is belangrijk, dus probeer de vragen zo snel mogelijk te beantwoorden. Aan het eind zie je hoe goed jullie scoren op de ranglijst van je provincie. 

Veilig Verkeer Nederland Nationale Verkeersquiz

Speel mee!

Voor slechts € 29,80 bestel je een licentie voor de quiz. Je krijgt dan toegang via basispoort. Je speelt de quiz met de hele klas op het digibord.

Scholen die binnen een subsidiegebied vallen, krijgen automatisch een uitnodiging om deel te nemen aan de quiz. 

Kinderen krijgen gastles van VVN-instructeur

Verkeersmethode voor groep 1 t/m 8

We begeven ons elke dag in het verkeer. Daarom is het belangrijk om structureel aan verkeersonderwijs te doen. De verkeersmethode van Veilig Verkeer Nederland staat garant voor verrassende verkeerslessen voor groep 1 tot en met 8, die voor de leerkracht een minimum aan voorbereiding kosten. Ontdek zelf de VVN Verkeersmethode