Doe meer met MONO

Fietsen zonder afleiding van je smartphone is niet alleen veiliger, het is ook nog eens relaxed! Met de special Doe meer met MONO leren kinderen uit groep 7 en 8 alles over de voordelen van MONO fietsen.

Jongen op de fiets

Uit onderzoek blijkt dat 34,4% van de jongeren tussen de 12 en 14 jaar MONO fietst. Het is belangrijk dat meer jongeren dat doen, omdat smartphonegebruik op de fiets bij 18% van de fietsongevallen in deze groep een rol speelt. Om deze goede gewoonte op jonge leeftijd aan te leren is de special Doe meer met MONO gericht op kinderen uit groep 7 en 8.

Opzet van het lespakket

In vijf leuke, korte lessen van 15 minuten ontdekken de kinderen dat MONO fietsen zorgt voor minder stress: the joy of missing out! Ze leren over hun eigen fietsgedrag met mobiel, de MONO-norm, de werking van aandacht en hoe ze zelf makkelijk MONO kunnen fietsen. Het thema wordt afgetrapt met een gastles van 60 minuten.

Makkelijk via Basispoort en de VVN Leerlingsoftware

Deze special is een van de extra verkeerslessen die je kunt gebruiken als verdieping naast de verkeersmethode die jouw school gebruikt. De handleiding van Doe meer met MONO is beschikbaar via de VVN Verkeerspoort, waarop je kunt inloggen via je Basispoort-account. De leerlingen maken de lessen in de VVN Leerlingsoftware, zodat zij individueel aan de lessen kunnen werken. In het bijbehorende leerkrachtendashboard kan je als leerkracht de resultaten inzien.

Bestellen

Doe meer met MONO is een digitaal lespakket. Het lespakket wordt voorafgegaan door de introducerende gastles (60 minuten). 

Wat je krijgt:

  • De handleiding voor de gastles
  • De leerlingsoftware (les 1 t/m 5, 15 minuten per les)
  • Een afsprakenposter voor in de klas en thuis
  • Een uitdeelblad met ouderinformatie

De gastles reserveer je apart via de vestiging van Veilig Verkeer Nederland in jouw regio. Wij informeren je graag over de mogelijkheden en over eventueel beschikbare subsidie. 

Het digitale lespakket bestel je rechtstreeks via onderstaande oranje button.

Jongen krijgt verkeersles Op de fiets even niets