Jeugd Verkeerskrant

Verkeersles in groep 7 en 8

De meeste leerlingen in groep 7 en 8 gaan zelfstandig naar school. Ook gaan ze binnenkort naar de middelbare school. In de Jeugd Verkeerskrant bereiden we de leerlingen hierop voor. Hoe gedraag je je veilig in een groep, wat doe je als je een appje krijgt en wat als je te maken krijgt met een vrachtwagen? Met onze activerende werkvormen leren de kinderen hoe ze een veilige fietser, voetganger of passagier kunnen zijn. Kinderen op deze leeftijd zijn steeds beter in staat tot zelfreflectie. De Jeugd Verkeerskrant laat hen dan ook nadenken over (de gevolgen van) hun eigen gedrag, ze leren elkaar feedback geven en gaan in groepjes discussiëren. Het lesmateriaal is de perfecte voorbereiding op het VVN Verkeersexamen.

Abonnement

De Jeugd Verkeerskrant verschijnt als 8 werkbladen. De lessen zijn volledig digitaal te geven dankzij de digibordlessen. Voor de verwerking bepaal je zelf of je de opdrachten digitaal of op papier wilt laten maken. Het materiaal wordt ieder jaar geactualiseerd. Aan het begin van het schooljaar ontvangt u onze handige jaarplanner. Kortom: compacte, eigentijdse lessen om elke week een halfuur verkeersles te verzorgen.

Digitale verkeerslessen

Via Basispoort komt u snel bij de Verkeerspoort waar je op één plek alles voor je verkeersles vindt. Digibordlessen, handleiding, toetsen, aanvullend lesmateriaal. Maar ook onze situatiebouwer waarmee je eenvoudig lokale betekenisvolle verkeerssituaties kunt opzoeken, creëren en behandelen!

Bestellen

Je kunt de Jeugd Verkeerskrant eenvoudig online bestellen. De abonnementsprijs is 4,87 euro per leerling (schooljaar 2018-2019), prijswijzigingen voorbehouden. Gebruik je de Jeugd Verkeerskrant al en blijf je dat in het nieuwe schooljaar doen? Geef dan voor 1 augustus aan ons door wat het aantal leerlingen is voor schooljaar 2018-2019. Daarna kunnen de aantallen alleen verhoogd worden.