VVN Verkeersouders

Iedereen wil dat zijn kind veilig naar school kan lopen of fietsen. Het is belangrijk dat de kinderen daar wat hulp bij krijgen. Van verkeersouders bijvoorbeeld. Als VVN Verkeersouder vorm je de verbinding tussen de basisschool, ouders, gemeente, politie en andere organisaties. Wij helpen je met tips en materialen.

verkeersouders

Wat doet een verkeersouder?

Als verkeersouder help je mee aan de verkeersveiligheid rondom de school. Je denkt bijvoorbeeld mee over veilige school-huisroutes of organiseert praktische verkeersactiviteiten voor de leerlingen.  

Door het organiseren van allerlei activiteiten, zoals een fietscheck of oversteekproject, leren kinderen om zelf de gevaren van het verkeer in te schatten. Samen met andere ouders maak je het gebied rondom school veiliger. Ook kun je de leerkracht helpen bij verkeerslessen.

In de praktijk betekent het bijvoorbeeld dat je:

  • verkeersactiviteiten voor de kinderen helpt organiseren, zoals een les over veilig oversteken.
  • meehelpt aan bewustwording van verkeersregels en verkeersveilig gedrag.
  • het naar school lopen en fietsen stimuleert met de actie ‘Op voeten en fietsen naar school’. Kinderen worden hierdoor vaardiger in het verkeer en bewegen is gezond.
  • helpt met het oefenen voor het VVN praktisch Verkeersexamen of tijdens het examen een controlepost bemant.

Verkeersouder Alie Prins

'De OK! actie is een makkelijk en positief middel om de verkeerssituatie rondom school te verbeteren.'

VVN Verkeersouder

Verkeersouder Lisette de Jager

‘Ik krijg er veel dankbaarheid voor terug. Van ouders en kinderen, nu zelfs van de gemeente, van heel Woudenberg. Het is echt de moeite waard om te doen!´

VVN Verkeersouders

Verkeersouder Louis Mauricio

'Het is leuk, het is voor de veiligheid van kinderen. Wat wil je nog meer?'

Verkeersouder Louis Mauricio

Praktische verkeersprojecten

Wist je dat in Nederland zeker 3.200 verkeersouders actief zijn? Zij zetten zich in voor een verkeersveilige schoolomgeving. Verkeersouder ben je trouwens nooit alleen, ook al ben je misschien de enige verkeersouder op jouw school. Je werkt samen met school en ook Veilig Verkeer Nederland is er voor jou.

Meld je school aan voor de VVN Praktische verkeersprojecten voor scholen en verkeersouders. Met dit lidmaatschap, speciaal voor basisscholen, kunnen jullie elk jaar meedoen aan drie verkeersprojecten. Elk pakket bevat alles wat je nodig hebt om een verkeersproject te organiseren. De kosten van deelname (per kalenderjaar) hangen af van het aantal leerlingen van de school (inclusief btw):

  • tot en met 150 leerlingen: € 75,-
  • 151 t/m 250 leerlingen: € 125,-
  • 251 t/m 500 leerlingen: € 225,-
  • vanaf 500 leerlingen: € 300,-

Meld je aan als VVN Verkeersouder

Wil jij actief bijdragen aan een verkeersveilige schoolomgeving van de school van je kind? Of de leerkracht helpen bij verkeerslessen? Meld je dan aan als verkeersouder bij Veilig Verkeer Nederland. En weet dat je er niet alleen voor staat. Jouw school kan zich aanmelden voor VVN Praktische Verkeersprojecten, waardoor we je helpen met 3 verkeersprojecten per jaar.

Is er op school al een verkeerswerkgroep of een verkeersouder actief? Dat is helemaal mooi. Sluit je daar bij aan en bundel de krachten.    

Veilig Verkeer Nederland verkeersouder

Omdenken-podcast

Gelukkig zien de meeste mensen het nut in van verkeersactiviteiten en dragen ze hun steentje bij. Toch bestaat de kans dat je aanloopt tegen weerstand. Dat merkt ook VVN Verkeersouder Henno. Omdenken-grondlegger Berthold Gunster gaat met hem in gesprek en geeft tips over hoe je dit kunt ombuigen naar iets positiefs. Zo kun je je met meer plezier inzetten voor veilig verkeer!

Podcast Omdenken