Start van een nieuw schooljaar

Wist je dat er aan het begin van het schooljaar een piek is in het aantal ongevallen met fietsende scholieren? Een belangrijk thema dus! Kies één van onze activiteiten om daar mee aan de slag te gaan.

Keuzemenu voor het schooljaar

Er is van alles te doen. Maar waar moet je beginnen? En hoe plan je je activiteiten in het schooljaar? Daarvoor is het keuzemenu: een kalender voor het hele schooljaar, met suggesties voor het thema verkeer. Handig!

Onze scholen zijn weer begonnen

Direct na de zomervakantie vinden er helaas veel verkeersongevallen plaats onder leerlingen. Daarom kan jouw school bijdragen aan hun veilige schoolstart. 

Spandoek Onze scholen zijn weer begonnen

Op voeten en fietsen naar school

Organiseer op school een actie voor een dag, een week of langer en stimuleer dat kinderen vaker lopend of met de fiets naar school gaan.

Lopen op de stoep

OK!-kaartenactie

In dit project deel je OK!-kaarten uit aan kinderen, ouders en buurtbewoners die het goede voorbeeld geven in het verkeer. Nog leuker is het als je de kinderen de kaarten uit laat delen. Wie wordt daar nou niet blij van!

Kinderen doen OK kaartenactie

Veilig naar de brugklas

Voor kinderen in groep 8 (en hun ouders) breekt na de zomervakantie een spannende tijd aan: ze gaan naar de brugklas! Je kan hen helpen om de route naar de nieuwe school samen goed voor te bereiden. 

Veilig verkeer Nederland brugklas verkeersopvoeding school fiets.jpg

Van 8 naar 1

Speciaal voor groep 8: Van 8 naar 1. In vijf leuke lessen van ongeveer 20 minuten gaan de leerlingen aan de slag met het in kaart brengen, voorbereiden én oefenen van de route naar hun nieuwe middelbare school.

op de fiets

Meer ideeën opdoen? Check ook de materialen en acties voor deze thema's: