Veilig fietsen

Veilig fietsen leer je door te oefenen. Natuurlijk op een fiets die tiptop in orde is! En hoe zorg je voor zichtbaarheid als het slecht weer, schemerig of donker is? Met deze activiteiten help je kinderen om veilig te fietsen.

Keuzemenu voor het schooljaar

Er is van alles te doen. Maar waar moet je beginnen? En hoe plan je je activiteiten in het schooljaar? Daarvoor is het keuzemenu: een kalender voor het hele schooljaar, met suggesties voor het thema verkeer. Handig!

Veilig op de fiets

Check de fietsen van de kinderen en sluit een ‘safety-deal’ met de klas. Of download de leuke fietswielspellen voor op het schoolplein.

Jongen op de fiets.jpg

Op voeten en fietsen naar school

Organiseer op school een actie voor een dag, een week of langer en stimuleer dat kinderen vaker lopend of met de fiets naar school gaan.

Lopen op de stoep

VVN praktisch Verkeersexamen

Wil jij het VVN praktisch Verkeersexamen organiseren? Met onze handige toolkit heb je alles bij elkaar om deze belangrijke mijlpaal voor kinderen op een goede manier te organiseren.

Praktisch verkeersexamen met controlepost

Fietswielspellen

'Fietswielspellen' is een set van spellen die een groep kinderen op de fiets kan doen, bijvoorbeeld op het schoolplein. Zo werk je spelenderwijs aan de fietsvaardigheid van kinderen.

fietswielspel

Fietslichtactie AAN in het donker

Met dit actiepakket organiseer je op een eenvoudige manier een actie om fietsers bewust te maken van goede fietsverlichting. Hartstikke leuk en belangrijk om te doen als de dagen weer korter worden.

Veilig Verkeer Nederland fietsverlichtingsactie

Verkeersveilige schoolomgeving

Vind jij dat de verkeersveiligheid in de omgeving van de school beter moet? En wil je je daar samen met andere ouders voor inzetten? Start een traject om de situatie met hulp van Veilig Verkeer Nederland te verbeteren. 

Verkeersveilige schoolomgeving

VVN Fietscheck

Een veilige fiets voldoet aan een aantal punten. Met onze online fietscheck is het supermakkelijk om te checken of je fiets in orde is. 

Veilig Verkeer Nederland vrijwilliger

Dodehoekles

Wat is een dode hoek en waarom is die gevaarlijk? Met een heuse vrachtauto op school ervaren kinderen uit groep 7 en 8 wat de chauffeur van een grote vrachtauto wel of niet ziet.

Veilig Verkeer Nederland dodehoekles

Doe meer met MONO

Fietsen zonder afleiding van je smartphone is niet alleen veiliger, het is ook nog eens relaxed! Met de special Doe meer met MONO leren kinderen uit groep 7 en 8 alles over de voordelen van MONO fietsen.

Mono campagne

Meer ideeën opdoen? Check ook de materialen en acties voor deze thema's: