Materialen en acties

Voor VVN Verkeersouders

Van 'Aandacht op de weg' tot 'Zebrapad': het thema verkeer op school is veelzijdig en leuk! Maak het jezelf makkelijk met ons ruime aanbod van materialen en acties. 

Begin bij de rubrieken hieronder en bekijk welke materialen en acties er zijn!

Keuzemenu voor het schooljaar

Er is van alles te doen. Maar waar moet je beginnen? En hoe plan je je activiteiten in het schooljaar? Daarvoor is het keuzemenu: een kalender voor het hele schooljaar, met suggesties voor het thema verkeer. Handig!

Verkeer in de schoolomgeving

Het is voor velen herkenbaar: drukte en onveilig gedrag rondom de school, of zelfs een onveilige verkeerssituatie. Met onze materialen kan je daar aandacht aan besteden en afspraken over maken met school en ouders. 

Inrichting schoolomgeving

Start van een nieuw schooljaar

Wist je dat er aan het begin van het schooljaar een piek is in het aantal ongevallen met fietsende scholieren? Een belangrijk thema dus! Kies één van onze activiteiten om daar mee aan de slag te gaan.

Spandoek Onze scholen zijn weer begonnen

Veilig fietsen

Veilig fietsen leer je door te oefenen. Natuurlijk op een fiets die tiptop in orde is! En hoe zorg je voor zichtbaarheid als het slecht weer, schemerig of donker is? Met deze activiteiten help je kinderen om veilig te fietsen.

Jongen op de fiets.jpg

Thuis oefenen met verkeer

Verkeer leer je niet alleen op school. Daarom is het belangrijk om ook ouders te betrekken bij verkeer. Met deze materialen stimuleer je ouders en kinderen om samen te gaan oefenen in het verkeer.

Moeder en dochter oefenen op de tablet

Verkeerseducatie op school

Veilig Verkeer Nederland is de grootste aanbieder van verkeerseducatie op basisscholen in Nederland. Als Verkeersouder kun je leerkrachten assisteren bij het uitvoeren van (praktijk) verkeerslessen. Check ons aanbod!

Verkeersouder oversteekproject