Veilig op de fiets

Fietsen is leuk, gezond en maakt je wereld groter. Check de fietsen van de kinderen en sluit een ‘safety-deal’ met de klas. Of download de leuke fietswielspellen voor op het schoolplein.

  • Voor groep 1 t/m 8
  • Duur van het project: voorbereiding 2 uur, uitvoering ca. 4 uur
  • Gratis, alleen aan te vragen voor scholen die het lidmaatschap voor praktische verkeersprojecten hebben

Veilig op de fiets is alleen beschikbaar voor basisscholen die het lidmaatschap voor praktische verkeersprojecten hebben. Heeft jouw school nog geen lidmaatschap? Meld je school aan

Jongen op de fiets

Thema veilig fietsen voor de basisschool

In het project Veilig op de fiets gaat het om twee dingen:

  • fietsen doe je op een veilige fiets
  • tijdens het fietsen gedraag je je veilig

Je organiseert een fietscheck en informeert ouders over de onderdelen van een veilige fiets. Daarnaast oefenen kinderen hun je fietsvaardigheden met de leuke fietswielspellen op het schoolplein. Tot slot maak je met de kinderen een ‘safety-deal’: een gezamenlijke afspraak over veilig gedrag op de fiets. Bijvoorbeeld "Tijdens het fietsen, zet ik mijn mobiel op 'niet storen'"

Lesmaterialen veilig op de fiets

Je krijgt een kort stappenplan en materialen voor op school en thuis. Je kunt dit aanvullen met onderstaande downloads die je extra kan inzetten voor het thema veilig fietsen op jouw school.

Fietscheckkaarten en OK-stickers

Je ontvangt voor alle kinderen een fietscheckkaart om de fiets te controleren. Is de fiets goedgekeurd? Dan is er een OK-sticker. 

Online fietscheck voor thuis

Voorafgaand aan de fietscheck op school, controleren ouders en kinderen thuis de fiets. Dat kan eenvoudig met de online fietscheck.

Extra!

Bestel je 'Veilig op de fiets' voor jouw school, dan heb je automatisch ook toegang tot het VVN Verkeersspel, een online verkeersganzenbord voor groep 1 t/m 8. Lees meer over het Verkeersspel