Een veilige schoolstart voor de leerlingen

Direct na de zomervakantie vinden er helaas veel verkeersongevallen plaats onder leerlingen. Daarom dragen we graag samen met jouw school bij aan hun veilige schoolstart. Meedoen is makkelijk!

Onze scholen zijn weer begonnen fietsen

Campagne voeren doen we samen

Elk jaar is de campagne 'Onze scholen zijn weer begonnen' overal in het land te zien. Naast bijna 500 scholen vragen ook gemeenten, het bedrijfsleven en VVN zelf hier aandacht voor. Daarbij is het gezamenlijke doel om direct na de zomervakantie zo veel mogelijk verkeersslachtoffers te voorkomen onder fietsende scholieren. 

Ook jouw school kan helpen om automobilisten op te roepen in deze periode extra te letten op hun snelheid en zo rekening te houden met fietsende scholieren. Bijvoorbeeld door campagnematerialen op te hangen, er aandacht voor te vragen in jullie nieuwsbrief of deze te koppelen aan ‘Op voeten en fietsen naar school’. Daarvoor vind je hieronder informatie over de campagne, posters, spandoeken, gratis online campagnematerialen en een voorbeeldbericht voor in jullie nieuwsbrief.

Webinar
Op 15 juni 2022 kon je het webinar 'Samen naar een veilige schoolomgeving' volgen. Daarin maakte VVN inzichtelijk hoe scholen, gemeenten en verkeersouders er samen aan bijdragen om de schoolomgeving veiliger te maken. Het webinar terugkijken? Klik hier

vvdd

Special Van 8 naar 1

Nu zitten ze nog in groep 8. Maar na de zomervakantie lopen en fietsen je leerlingen naar hun nieuwe school. Of pakken ze de bus, tram, trein of metro. Bereid ze goed voor op die nieuwe route. Hoe? Met onze verkeersles Van 8 naar 1.

van 8 naar 1

'Je hebt elkaar nodig'

Volgens basisschooldirecteur Henk Hinsenveld is aandacht voor kinderen in het verkeer noodzakelijk. Met het spandoek 'Onze scholen zijn weer begonnen' maakt de school dat heel duidelijk.

Onze scholen zijn weer begonnen actie Veilig Verkeer Nederland

Folder Veilig naar de brugklas

Speciaal voor kinderen uit groep 8 ontwikkelden wij een gratis folder met handige tips voor scholen, ouders en kinderen over veilig naar de brugklas gaan. Bestel onze gratis folder

Naar de brugklas

Op voeten en fietsen naar school

Kinderen leren vooral door te doen en dat geldt helemaal voor verkeer. Stimuleer als school kinderen om lopend of met de fiets naar school te gaan. Gratis voor scholen die deelnemen aan het lidmaatschap op de VVN Praktische Verkeersprojecten!

Op voeten en fietsen