Na de zomervakantie letten we op onze snelheid

Wist je dat er vlak na de zomervakantie opvallend meer ongevallen plaatsvinden onder fietsende scholieren? Bijna een complete schoolklas belandt dan op de eerste hulp. Hieronder lees je hoe automobilist Joop en scholier Mats zich voorbereiden op de periode dat de scholen weer gaan beginnen.

Veilig verkeer nederland onze scholen zijn weer begonnen OSZWB.jpg

Ongevallen willen we met elkaar natuurlijk voorkomen. Tijdens de campagne 'Onze scholen zijn weer begonnen' vragen we weggebruikers daarom om juist na de zomervakantie extra op hun snelheid te letten. Dat doen we niet alleen, maar samen met talloze vrijwilligers, gemeenten, scholen en het bedrijfsleven. De campagne loopt in iedere vakantieregio 3 weken (van 1 week voor tot 2 weken na de schoolstart):

  • Regio Noord: 16 augustus t/m 3 september 
  • Regio Midden: 23 augustus t/m 10 september
  • Regio Zuid: 30 augustus t/m 17 september 

Gemeente, school of bedrijf? Maak gebruik van deze campagnematerialen en zorg er samen met ons voor dat kinderen veilig naar school kunnen.

Doe jij ook mee?

Iedereen kan een bijdrage leveren aan veiliger verkeer. Ontdek hieronder onze tips en lees ook hoe automobilist Joop en fietser Mats dit aanpakken.

Zo doen Joop en Mats mee!

‘Kinderen in het verkeer verrassen nogal eens.'

Voor automobilist Joop is het na elke zomervakantie duidelijk merkbaar: de scholen zijn weer begonnen!

Veilig Verkeer Nederland automobilist scholen begonnen Joop tips

'Ik fiets straks een hele andere route.'

Nog even en de strandtas maakt plaats voor een goedgevulde schoolrugzak. Hoe bereidt Mats (12 jaar) zich voor?

Veilig Verkeer Nederland scholen begonnen oefen route school.jpg

Tips voor automobilisten en fietsers

Tips voor automobilisten

Kinderen en scholieren hebben nog niet zoveel verkeerservaring én voelen een druk erbij te horen. Ze zijn in het verkeer dan ook erg gebaat bij oplettende volwassenen. Van thuiswerken tot schoolzones vermijden: meedoen is makkelijk! 

Rustig rijden in woonwijk

Tips voor fietsers

Ook op de fiets kun je veel doen om het verkeer voor iedereen veiliger te maken! Van je hand uitsteken bij het afslaan tot voetgangers voor laten gaan bij zebrapaden: kun jij de checklist helemaal afvinken?

Hand uitsteken.jpg

Samenwerken

Onze partners Athlon, Interpolis, Picnic en de Vereniging van Nederlandse Autoleasmaatschappijen dragen bij aan de campagne en helpen mee om kinderen veilig over straat te laten gaan. Wil jij je als bedrijf ook inzetten voor de maatschappij en meer verkeersveiligheid? Wij ontdekken graag of een samenwerking mogelijk is.