Na de zomervakantie letten we extra op scholieren

Maar weinig mensen weten dat er vlak na de zomervakantie opvallend veel verkeersongelukken plaatsvinden. Met name onder scholieren. Deze negatieve trend willen we een halt toeroepen. En daar hebben we héél Nederland bij nodig. Dus ook jou! Op deze pagina lees je hoe je het verkeer voor scholieren juist in augustus en september veiliger maakt. Meedoen is makkelijk! 

Bestel tijdig de campagnematerialen voor de start van het nieuwe schooljaar!
De campagne loopt in iedere vakantieregio 3 weken (van 1 week voor tot 2 weken na de schoolstart):

  • Regio Noord: 20 augustus t/m 1 september 2024
  • Regio Midden: 13 juli t/m 25 augustus 2024
  • Regio Zuid: 6 juli t/m 18 augustus 2024
Beluister het gedicht 'Onze scholen zijn weer begonnen'

Tips voor gemeenten

De campagne ‘Onze scholen zijn weer begonnen’ helpt je mee invulling te geven aan 2 thema’s uit het Strategisch Plan Verkeersveiligheid. Hij besteedt namelijk aandacht aan de verkeerveiligheid van ‘kwetsbare verkeersdeelnemers’ vanuit het thema ‘snelheid’. Lees verder om te zien hou ook jouw gemeente laagdrempelig bij kan dragen aan een veilige schoolstart voor leerlingen na hun zomervakantie.

Tips voor scholen

Draagt ook jouw school graag bij aan een veilige verkeersdeelname van je leerlingen? Laten we dan samen meer aandacht vragen voor hun veilige schoolstart na de zomervakantie. Een periode waarin helaas veel ongevallen plaatsvinden. Hiervoor zijn verschillende materialen beschikbaar en kan in de aanpak een koppeling worden gemaakt met bijvoorbeeld 'op voeten en fiets naar fiets'. Zie onder hoe we je op weg helpen.  

Tips voor automobilisten

Na een lange zomervakantie is het opeens zover... de scholen gaan weer beginnen! De drukte in het verkeer neemt toe en dat is voor iedereen even wennen. Niet alleen voor de kinderen en jongeren in het verkeer, maar ook voor jou als automobilist. Hoe bereid je je hier het beste op voor? En hoe zorgen we ervoor dat onze jeugd veilig naar school kan? We hebben 6 tips voor je. 

Tips ouders/leerlingen

Na de zomervakantie weer fris van start? Oefen samen de (nieuwe) schoolroute, ga de eerste schoolweek lopend of fietsend naar school of let bijvoorbeeld extra op je snelheid als je met de auto onderweg bent. Genoeg kansen om een actieve bijdrage te leveren aan de verkeersveiligheid van je eigen kind en die van anderen.

Samenwerken vanuit een partnership

Wil je net zoals Athlon ook een bijdrage leveren aan de verkeersveiligheid van schoolgaande kinderen? Of ben je benieuwd wat je samen met ons kan bereiken ter verbetering van verkeersveiligheid in het algemeen en eventueel die van je eigen medewerkers in het bijzonder? Dan gaan we graag het gesprek aan om de mogelijkheden te verkennen. 

Direct bestellen spandoeken/posters

Hang spandoeken en posters op en help zo mee om automobilisten op te roepen een gepaste snelheid te rijden en extra rekening te houden met de leerlingen die ze onderweg tegenkomen.