Help je kind veilig naar school

Direct na de zomervakantie vinden er helaas veel verkeersongevallen plaats onder leerlingen. Help je ons mee om deze te voorkomen?

Onze scholen zijn weer begonnen fietsen

Zo bereid je samen het nieuwe schooljaar voor

Na de zomervakantie weer fris en veilig van start? Oefen samen de (nieuwe) schoolroute, ga de eerste schoolweek lopend of fietsend naar school of let bijvoorbeeld extra op je snelheid als je met de auto onderweg bent. Genoeg kansen om een actieve bijdrage te leveren aan de verkeersveiligheid van je eigen kind en die van anderen. Daarover vind je hieronder tips en informatie.

Tips voor scholieren

Na de zomervakantie weer fris van start? Controleer je fiets op gebreken met de VVN Fietscheck en oefen de (nieuwe) schoolroute samen met een volwassene.

Hand uitsteken.jpg

Veilig naar de brugklas

Je kind zit in groep 8 en gaat volgend schooljaar naar de brugklas. Een spannende tijd voor jullie allebei! Daarom ontwikkelden wij een folder met handige tips voor jou en voor je kind.

Leren over verkeer

'Ik fiets straks een hele andere route.'

Nog even en de strandtas maakt plaats voor een goedgevulde schoolrugzak. Hoe bereidt Mats (12 jaar) zich voor?

Veilig Verkeer Nederland scholen begonnen oefen route school.jpg

Socialmediabericht delen

Wil je als automobilist ook de campagne Onze scholen zijn weer begonnen verspreiden? Hier vind je socialmediaberichten die al klaar zijn. Deze kan je eenvoudig delen. Liever je eigen bericht maken? Ook dat kan makkelijk.

Onze scholen zijn weer begonnen social posts preview.jpg