Zo ben jij helemaal klaar voor het Nationaal VVN Verkeersexamen: 5 tips

Een goede voorbereiding is het halve werk. Daarom roepen wij kinderen van groep 7 en 8 (en ouders en leerkrachten) op om te gaan oefenen voor het Nationaal VVN Verkeersexamen. Op 25, 26 en 28 maart is het VVN theoretisch Verkeersexamen. Daarna stappen veel kinderen op de fiets voor het VVN praktisch Verkeersexamen. Met deze 5 tips ga je zelfverzekerd naar het examen. Succes!

VVN Verkeersexamen - Veilig Verkeer Nederland

Tip 1: Weet wat je moet kennen

Voor het examen moet je verkeersbegrippen, verkeersregels en verkeersborden kennen. Check hier welke dat zijn

Tip 2: Maak oefenexamens

Door een oefenexamen te maken, test je of je de theorie goed onder de knie hebt. Ook handig: je oefent met echte examens, dus je weet straks al goed hoe het examen werkt. 

Tip 3: Daag elkaar uit

Een wedstrijdje is altijd leuk! Doe de verkeersexamenquiz in de klas of thuis met je ouders. Wie weet er meer over verkeer?

Tip 4: Zorg dat je fiets tiptop in orde is

Het VVN praktisch Verkeersexamen doe je natuurlijk op een veilige fiets. Met onze online fietscheck is het supermakkelijk om te checken of je fiets in orde is. 

Tip 5: Start nu met oefenen voor de praktijk (en gebruik de leuke app)

In de examen-app krijg je voor het VVN praktisch Verkeersexamen hulp van een coach! Begin zo'n vier weken van tevoren. Daan neemt je stap voor stap mee in de belangrijkste onderdelen voor het examen.