Fris je verkeerskennis op

Het verkeer wordt drukker en er komen nieuwe vervoermiddelen en regels bij. Iedere weggebruiker - van voetganger tot automobilist - krijgt hiermee te maken. Is jouw verkeerskennis en -gedrag nog helemaal up-to-date?

Man doet VVN Opfriscursus

Test het en fris je kennis op met de VVN Opfriscursus! Dat kan online, op locatie of met een quiz. Hieronder zie je alle mogelijkheden.

Online quizzen

Je eigen kennis testen of je (klein)kind helpen met verkeersregels? Bekijk alle online quizzen of start direct de gratis VVN Opfrisquiz. Je krijgt na het geven van een antwoord direct het resultaat te zien met handige feedback.

Opfrissen per vervoermiddel

Bekijk alle mogelijkheden om je kennis op te frissen als fietserautomobilist of scootmobielbestuurder.

Kennis opfrissen als automobilist

Al van jongs af aan neem je elke dag deel aan het verkeer. Je hebt al jarenlang je rijbewijs en je hebt intussen al heel wat kilometers afgelegd. Kortom: je hebt veel verkeerservaring. Maar, wanneer heb je je voor het laatst verdiept in de verkeersregels en jouw verkeersgedrag? Voor veel mensen is dat al lang geleden. Met de VVN Opfriscursus Auto helpt Veilig Verkeer Nederland je hierbij.

Veilig Verkeer Nederland autorijden

Kennis opfrissen als fietser

Van een korte online quiz tot een gezellige bijeenkomst onder begeleiding van een trainer. Hoe ga je om met ouder worden en blijven fietsen? Bekijk welke manier van opfrissen het beste bij jou past.

50-plussers fietsen e-bike tips Veilig Verkeer Nederland

Kennis opfrissen als scootmobielbestuurder

De scootmobiel is voor veel mensen een uitkomst. Maar rijden met een scootmobiel in het soms drukke verkeer is zo makkelijk nog niet. Speciaal voor jou is er de VVN Opfriscursus Scootmobiel. Naast een cursus op locatie is het ook mogelijk direct je kennis te testen met de gratis VVN Opfrisquiz.

Vrouw in scootmobiel