VVN Opfriscursus Auto op locatie

Al van jongs af aan neem je elke dag deel aan het verkeer. Je hebt al jarenlang je rijbewijs en je hebt intussen al heel wat kilometers afgelegd. Kortom: je hebt veel verkeerservaring. Maar, wanneer heb je je voor het laatst verdiept in de verkeersregels en jouw verkeersgedrag? Voor veel mensen is dat al lang geleden. Met de VVN Opfriscursus Auto helpt Veilig Verkeer Nederland je hierbij.

Veilig Verkeer Nederland opfriscursus auto

Bezoek de VVN Opfriscursus Auto

Wil jij op een leuke manier jouw kennis over verkeersregels en -gedrag opfrissen? Meld je aan voor een VVN Opfriscursus Auto bij jou in de buurt.

Is er geen cursus bij jou in de buurt? Neem dan contact op met jouw regionale VVN-vestiging over de mogelijkheden, of organiseer er zelf een.

Inhoud

De VVN Opfriscursus Auto bestaat uit twee leerzame en leuke bijeenkomsten van maximaal twee uur, inclusief pauze. Samen met maximaal 15 andere deelnemers fris je je verkeerskennis op. In een ontspannen sfeer geeft onze trainer antwoord op al je verkeersvragen. Naast actuele verkeerstheorie worden fysieke veranderingen en de invloed die dit heeft op je rijgedrag bespreekbaar gemaakt. Een mooie manier om jouw verkeerskennis op te frissen en inzicht te krijgen in je eigen verkeersgedrag. 

De VVN Opfriscursus is in veel gevallen gratis of er wordt slechts een kleine bijdrage gevraagd, dankzij subsidie van de gemeente.

'Ondanks dat ik toch al 50 jaar mijn rijbewijs heb en veel ervaring heb opgedaan op de weg, zijn er door de jaren heen heel wat nieuwe regels en borden bijgekomen. En kijk eens hoe het verkeer is veranderd in de afgelopen decennia, zoals de opkomst van e-bikes. Daarom is het juist zo fijn om deze cursus te volgen.'

Ronald Wehn (72) - Deelnemer aan een VVN Opfriscursus Auto in Ermelo
Marijke Helwegen oefent de theorie tijdens een VVN Opfriscursus
Nog een kijkje bij de VVN Opfriscursus Auto

Praktijkrit

Optioneel kun je ook een praktijkrit doen onder begeleiding van een erkende instructeur. Dit is geen rijexamen. Wel krijg je inzicht in hoe je verkeerskennis ervoor staat en krijg je persoonlijk en deskundig advies over je rijstijl. Een aanrader voor elke verkeersdeelnemer!

'Je hoeft je van tevoren niet speciaal op iets voor te bereiden, gewoon rijden zoals je altijd doet. En nee, je raakt zeker na afloop je rijbewijs niet kwijt of zo. Die angst is echt nergens voor nodig.' 

Ronald Wehn (72) - Deelnemer aan een VVN Opfriscursus Auto in Ermelo
Marijke Helwegen doet een praktijkrit met een VVN-instructeur
Kijk mee bij de praktijkrit van automobilist Kees.

Meer adviezen over veilig en prettig blijven autorijden?

Bekijk Tips en hulpmiddelen of Verkeersregels voor automobilisten!