VVN Opfriscursus Fiets

We willen allemaal zo lang mogelijk blijven fietsen. Wanneer je ouder wordt, kun je ervaren dat het verkeer drukker en ingewikkelder wordt. Ook fysiek gaan de jaren tellen, waardoor de impact bij een val groter is dan bij jongere fietsers. Hoe ga je daar goed mee om? Wat zijn mogelijke oplossingen? In de VVN Opfriscursus Fiets 'Het Nieuwe Fietsen' komt dat allemaal aan bod. Deze cursus sluit aan bij het programma Doortrappen van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

50-plussers fietsen e-bike tips Veilig Verkeer Nederland

Bezoek de VVN Opfriscursus Fiets

Wil jij op een leuke manier jouw kennis over verkeersregels en -gedrag opfrissen? Meld je aan voor een VVN Opfriscursus Fiets bij jou in de buurt.

Is er geen cursus bij jou in de buurt? Neem dan contact op met jouw regionale VVN-vestiging over de mogelijkheden, of organiseer er zelf een.

Inhoud

Veilig Verkeer Nederland nodigt je graag uit voor de VVN Opfriscursus Fiets: Het Nieuwe Fietsen. Je bent onze gast in deze positieve, gezellige workshop waar we in gesprek gaan over fietsen. Het is heel anders dan een traditionele fietscursus. Het is geen verkeersles of fietscursus. Wel delen we elkaars ervaringen en krijg je tips over je eigen veiligheid en hoe je daar zelf iets aan kunt doen. Aan de hand van stellingen, feiten en filmpjes komen allerlei onderwerpen aan de orde, zoals:

  • Voertuigen die we tegenkomen op het fietspad
  • Jij en de ander in het verkeer
  • Vitaal op de fiets
  • Een veilige fiets

Deze bijeenkomsten vinden plaats in een informele sfeer en duren 2,5 uur inclusief een pauze. Per bijeenkomst zijn er maximaal 20 gasten.

Meer adviezen over veilig en prettig blijven fietsen? Bekijk tips en hulpmiddelen, verkeersregels voor fietsers of fris je kennis op!