Test je kennis

Ken jij alle verkeersregels en weet je ze goed toe te passen? Misschien is er wat weggezakt. Of ga je binnenkort Verkeersexamen doen. We hebben verschillende sites vol informatie en antwoorden. Zodat iedereen veilig de weg op kan. Test je kennis!

Online verkeerstest

Hoe zit het met de verkeersregels. Weet je het nog? En ben je op de hoogte van de nieuwste verkeersregels en verkeersborden? Ontdek binnen 2 minuten met onze online Opfriscursus (een verkeerstest) of je nog helemaal bij bent. Of geef je op voor een Opfriscursus in jouw buurt.

Test je kennis

Verkeerscheck

We weten allemaal hoe het hoort in het verkeer: je focust je op de weg, zet je fietslicht aan, regelt een Bob en je houdt je aan de snelheid. Maar weet jij daadwerkelijk alles over verkeer en hoe je veilig thuis komt? Doe de Verkeerscheck en ontdek in 5 minuten hoe goed jij op de hoogte bent.

MONO campagne

VVN Opfriscursus bij jou in de buurt

Veilig Verkeer Nederland organiseert overal in het land de VVN Opfriscursus. Voor automobilisten, fietsers en scootmobielgebruikers. Ook in jouw buurt. Je vindt al onze cursussen in de agenda.

Opfriscursus

Ouder-kind quiz

Speel samen met je zoon of dochter de leuke quiz over verkeersborden, verkeersregels en veilig gedrag in het verkeer. Wie weet er meer over verkeer: jij of je kind? Daag elkaar uit! En wie weet leer je nog wat bij. Voor kinderen uit groep 3 t/m 6.

Veilig Verkeer Nederland ouder kind quiz blok

Oefenexamen en verkeersexamen

Het Nationaal VVN Verkeersexamen is één van de hoogtepunten van het schooljaar. In het hele land doen kinderen hun best om het VVN Verkeersdiploma te halen. Een goede voorbereiding is het halve werk. Oefenen dus!

Oefenen voor het verkeersexamen

Zo zit dat... in het verkeer

Het boekje Zo zit dat... in het verkeer is een handig naslagwerk voor thuis of in de klas. Wat zijn de belangrijkste verkeersregels die kinderen onder de knie moeten krijgen? En hoe leg je dat uit op een manier die ze ook goed begrijpen? In dit handige boekje staat het allemaal, en supersimpel uitgelegd.

Zo zit dat in het verkeer

Verkeersregels

Soms zijn de verkeersregels wat weggezakt. Of wist je niet dat er nieuwe afspraken zijn bijgekomen. Zorg dat je als weggebruiker op de hoogte bent. Alles over verkeersregels en verkeersborden kijk je na op deze speciale website van Veilig Verkeer Nederland. Vol informatie en antwoorden.

Veilig Verkeer Nederland verkeersregelwebsite