Gratis lesaanbod voor groep 7/8 van Vialis

Zin in een interactieve verkeersochtend op school? Ook het komende schooljaar geeft Koninklijke VolkerWessels onderneming Vialis, in samenwerking met Veilig Verkeer Nederland, les in verkeersveiligheid aan groepen 7 en 8 op diverse basisscholen in Nederland.

Veilig Verkeer Nederland Vialis

Vialis on tour

Vialis on tour is een compleet verzorgde, interactieve lesochtend die kosteloos wordt aangeboden aan basisscholen. De verkeerslessen worden gegeven door Vialis-collega’s; verkeerskundigen, projectleiders, ontwikkelaars, veiligheidsadviseurs, tendermanagers. Met passie voor mobiliteit en kennis van verkeer reizen ze door heel Nederland en zorgen ze voor veel enthousiasme en betrokkenheid van de leerlingen bij het thema ‘Een veilige kruising’.

Hoe werkt dat nu eigenlijk, een verkeerslicht?

De leerlingen krijgen uitleg over hoe een verkeerslicht werkt. Hoe ging dit vroeger, hoe gaat het nu, wat brengt de toekomst? De theorie wordt met de groep in de praktijk gebracht op het schoolplein in het verkeersspel. In groepswerk gaan de leerlingen een veilig kruispunt ontwerpen, met aandacht voor discussie. De kruispunten worden aan de groep gepresenteerd. Aan de burgemeester (leerkracht van de groep) de taak om het beste ontwerp te kiezen.

Ieder jaar melden nieuwe basisscholen zich aan voor dit programma. Ben jij geïnteresseerd of heb je vragen? Neem dan contact op met Vialis via vvn@vialis.nl.

Veilig Verkeer Nederland Vialis