Digitaal Verkeersexamen op een derde van de basisscholen

Het VVN Verkeersexamen vindt dit jaar voor de 87e keer plaats. Voor het eerst hadden basisscholen de mogelijkheid om het examen digitaal af te nemen, waar ongeveer een derde van de scholen voor koos.

Digitaal verkeersexamen

Speciaal voor scholen en leerkrachten

Wij hebben het digitaal examen ontwikkeld om tegemoet te komen aan de wensen van de scholen en leerkrachten, want op steeds meer scholen werken de kinderen op een laptop of tablet. Bovendien heeft het digitaal Verkeersexamen een aantal voordelen. Doordat de vragen bestaan uit korte filmpjes kunnen we de verkeerssituaties nog realistischer in beeld brengen. En doordat de resultaten automatisch verzameld worden, scheelt voor de leerkracht een hoop nakijkwerk!

Is het uw school nog niet gelukt om het digitaal examen af te nemen?

  • Door overbelasting van de server was het op de landelijke examendag 4 april tijdelijk niet mogelijk om in te loggen op het digitaal examen.
  • Heeft u het digitale examen nog niet afgenomen? U kunt het digitale examen alsnog afnemen. Het examen blijft tot 31 mei beschikbaar, dus scholen kunnen er de komende weken ook nog terecht.
  • Een andere optie is het examen schriftelijk af te nemen. Download hier het examenboekje. De antwoorden van het schriftelijke examen, en ook het template voor het verkeersdiploma, zijn beschikbaar via mijnvvn.nl, waar u met uw VVN schoolaccount kunt inloggen.

Hulp bij veelgestelde vragen

  • Heeft u het digitale examen op 4 april afgenomen en zijn niet alle resultaten binnengekomen? Dan kunt u de kinderen bij wie het niet gelukt is, het digitale examen opnieuw laten maken. Ze krijgen dan uiteraard dezelfde vragen weer te zien.
  • Heeft u uw licenties voor het digitale examen nog niet geactiveerd? Ga naar afnemen digitaal examen en volg de instructies.
  • Lukt het niet om in het licentieportaal te komen of komt er alleen wit scherm? Check of u als ict-coördinator bent ingelogd bij Basispoort.
  • Krijgt u een wit scherm te zien? Probeer een andere browser, zorg dat de browsercache geleegd is (ctlr-F5) en/of zorg dat u niet via een extranet verbinding contact maakt met het licentieportaal.

Hebt u nog andere vragen? Check de vaak gestelde vragen of stuur een e-mail aan administratie@vvn.nl.