Jubilarissen op Schouwen-Duiveland

Dinsdag 29 oktober werden Nico Stamperius en Gerard Oele, na de najaarsvergadering, blij verrast in het zonnetje gezet. De beide partners en veel vrijwilligers vierden het feest mee. 

20 november 2019 | Schouwen-Duiveland

Nico zet zich al bijna 30 jaar in voor de verkeersveiligheid op Schouwen-Duiveland. Vanaf 1990 was hij actief voor het hele district; BOB campagnes, Dode Hoek lessen, Kantelauto, 'Een beetje chauffeur laat zich niet afleiden' etc. etc. Sinds 2001 is Nico algemeen bestuurslid van de afdeling S-D en mede verantwoordelijk voor de technische en praktische ondersteuning bij de verkeersexamens en fietsenkeuringen.

"Nico je bent voor ons een vraagbaak en een eindeloze bron van VVN kennis" aldus Manon Kelder (voorzitter VVN afdeling Schouwen-Duiveland)

 

Gerard zit sinds 1992 in het bestuur, als vertegenwoordiger namens de openbare scholen van het eiland. "Vanaf het begin ben je zeer betrokken en heb je je actief ingezet voor de verkeersveiligheid rond alle scholen en leerlingen van S-D" aldus Manon Kelder. Na zijn pensionering, in 2015, werd hem gevraagd om projectleider verkeersexamens en fietsenkeuringen te worden. "Juist door jouw kennis, opgedaan tijdens je loopbaan in het onderwijs, weet jij hoe het reilen en zeilen rond de scholen hier in elkaar zit. Je hebt niet lang hoeven nadenken om deze pittige taak aan te nemen. We zijn je hier zeer erkentelijk voor"

Beide heren hebben uit handen van Anja de Joode (bestuurslid District Zeeland) de zilveren waarderingsspeld opgespeld gekregen. Manon Kelder voorzag beide heren van een oorkonde en een cadeaubon met een Zeeuws borrelglaasje om nog eens te proosten.