Zeeland

De verkeersveiligheid in Zeeland heeft onze bijzondere aandacht. Landelijk blijft Zeeland achter als we kijken naar het aantal verkeersslachtoffers per 100.000 inwoners. Om die achterstand in te lopen moet de aanpak van de verkeersonveiligheid nog beter. Daarom sluiten wij ons van harte aan bij de ambitie van de Provincie Zeeland en het ROVZ om naar een situatie toe te werken waarin geen vermijdbare ongevallen meer plaatsvinden. Met deze nieuwe visie 'Op weg naar nul' loopt Zeeland voor op Nederlandse en Europese ontwikkelingen.

Werk jij bij een gemeente en wil je met ons aanbod inzetten om invulling te geven aan je verkeersveiligheidsbeleid? Kijk dan bij ons projectenaanbod voor gemeenten

Hier vind je onze afdelingen:

Activiteiten in je buurt

 1. Opfriscursus
  Borsele 's-Heerenhoek

  VVN Opfriscursus Auto 's-Heerenhoek

  Meedoen is makkelijk. Meld je hier aan. 

  VVN Opfriscursus Auto 's-Heerenhoek
  25 okt
  01 nov

Nieuws uit je buurt

 1. Tholen

  VERKEERSEXAMEN 2024

  Poortvliet besluit reeks examens “Ze vertonen dorpsfietsgedrag!”

  verkeersexamen
 2. Tholen

  Verkeersexamen 2024

  De kop is er af

  verkeersexamen
 3. Tholen

  FIETSENKEURINGEN 2024

  In de week van  18 t/m 24 maart zijn op de basisscholen, die dit jaar meedoen met het praktijkexamen, 
  de fietsen van de leerlingen gekeurd door VVN afdeling Tholen.

  Fietsenkeuring

John Prins Trofee

In 2011 is ons zeer gewaardeerde districtsbestuurslid John Prins overleden. John was in hart en nieren een VVN man en heeft vele vrijwilligers en bestuursleden geïnspireerd in hun inzet voor het district Zeeland. Als eerbetoon aan John heeft het districtsbestuur de “John Prins Trofee” geïntroduceerd. Eenmaal in de twee jaar, tijdens de vrijwilligersdag, wordt deze trofee uitgereikt. In 2013 kregen Hans en Sandra de Feijter, beter bekend als de projectleiders van de Kantelauto/Gordelsimulator, als eerste de trofee uitgereikt. Zij zetten zich al vele jaren in voor VVN district Zeeland. In 2015 heeft Lau Jasperse de trofee ontvangen. Lau is al 25 jaar boekhouder van ons district. Hij verzorgt alle betalingen, de boekhoudkundige administratie en budgetbewaking, rapportages aan het bestuur, maar ook de verwerking van 600 tot 700 vrijwilligers declaraties per jaar. In 2017 heeft het districtsbestuur tijdens de vrijwilligersdag van 15 september de Trofee uitgereikt aan Nel Klap. Nel is vele jaren verbonden met de afdeling Middelburg en van alle markten thuis. Of het nu gaat om inzetten voor de BOB, verkeersexamens og snelheidsacties, Nel is altijd van de partij. De trofee bestaat uit ongeveer een halve bol van glas met een diameter van 9 cm. Aan de onderzijde is de tekst ingegraveerd, welke door het glaslichaam op bijzondere wijze zichtbaar is.
John Prins Trofee (VVN Zeeland)

Regionaal Steunpunt

Linda Splinter

Projectleider

Marcella van Belzen

Projectondersteuner

Lufenda Miedema

VVN-contactpersoon Zeeland
l.miedema@vvn.nl
088-5248863