Zeeland

De verkeersveiligheid in Zeeland heeft onze bijzondere aandacht. Landelijk blijft Zeeland achter als we kijken naar het aantal verkeersslachtoffers per 100.000 inwoners. Om die achterstand in te lopen moet de aanpak van de verkeersonveiligheid nog beter. Daarom sluiten wij ons van harte aan bij de ambitie van de Provincie Zeeland en het ROVZ om naar een situatie toe te werken waarin geen vermijdbare ongevallen meer plaatsvinden. Met deze nieuwe visie 'Op weg naar nul' loopt Zeeland voor op Nederlandse en Europese ontwikkelingen.

Werk jij bij een gemeente en wil je met ons aanbod inzetten om invulling te geven aan je verkeersveiligheidsbeleid? Kijk dan bij ons projectenaanbod voor gemeenten

Hier vind je onze afdelingen:

Activiteiten in je buurt

 1. Opfriscursus
  Middelburg

  VVN Opfriscursus Auto Middelburg

  Meedoen is makkelijk. Meld je hier aan. 

  VVN Opfriscursus Auto Middelburg
  15 mrt
  22 mrt

Nieuws uit je buurt

 1. Tholen

  Fietsenkeuring Calvijn College Tholen.

  Op woensdag 6 december 2023 waren Jan de Wilde, Adri Scherpenisse, Marien Uyl en Kees Droogers op het Calvijn College in Tholen voor de fietsenkeuring.

  Fietsen
 2. Schouwen-Duiveland Zeeland, Schouwen-Duiveland

  VVN SCHOUWEN-DUIVELAND KEURT 1000 FIETSJES

  De fietskeuringen op 16 en 17 oktober 2023 waren een groot succes.  Er werden door de enthousiaste inzet van de vrijwilligers ca 1000 fietsjes gekeurd. 

  persbericht Wereldregio
 3. Tholen Goes

  Fietsenkeuring Goese Lyceum

  Het is al enkele jaren gewoonte dat het keuringsteam van VVN afd. Tholen fietsen gaat keuren op diverse locaties in Goes.

   

  fietsenkeuring

John Prins Trofee

In 2011 is ons zeer gewaardeerde districtsbestuurslid John Prins overleden. John was in hart en nieren een VVN man en heeft vele vrijwilligers en bestuursleden geïnspireerd in hun inzet voor het district Zeeland. Als eerbetoon aan John heeft het districtsbestuur de “John Prins Trofee” geïntroduceerd. Eenmaal in de twee jaar, tijdens de vrijwilligersdag, wordt deze trofee uitgereikt.

In 2013 kregen Hans en Sandra de Feijter, beter bekend als de projectleiders van de Kantelauto/Gordelsimulator, als eerste de trofee uitgereikt. Zij zetten zich al vele jaren in voor VVN district Zeeland.

In 2015 heeft Lau Jasperse de trofee ontvangen. Lau is al 25 jaar boekhouder van ons district. Hij verzorgt alle betalingen, de boekhoudkundige administratie en budgetbewaking, rapportages aan het bestuur, maar ook de verwerking van 600 tot 700 vrijwilligers declaraties per jaar.

In 2017 heeft het districtsbestuur tijdens de vrijwilligersdag van 15 september de Trofee uitgereikt aan Nel Klap. Nel is vele jaren verbonden met de afdeling Middelburg en van alle markten thuis. Of het nu gaat om inzetten voor de BOB, verkeersexamens og snelheidsacties, Nel is altijd van de partij.

De trofee bestaat uit ongeveer een halve bol van glas met een diameter van 9 cm. Aan de onderzijde is de tekst ingegraveerd, welke door het glaslichaam op bijzondere wijze zichtbaar is.
John Prins Trofee (VVN Zeeland)

Regionaal Steunpunt

Linda Splinter

Projectleider

Marcella van Belzen

Projectondersteuner