Opfriscursus verkeer praktijk

Op vrijdag 28 oktober organiseert Veilig Verkeer Nederland Afdeling Heerde weer een Opfriscursus. Deze opfriscursus is speciaal ontwikkeld voor oudere bestuurders van een auto, vanaf 60 jaar. Door deze opfriscursus te volgen, krijgen ze handige tips en meer zelfvertrouwen in het verkeer. Zij kunnen daardoor vaak langer blijven deelnemen aan het hedendaagse verkeer.

Een praktische rijproef maakt deel uit van de Opfriscursus
  • 28 oktober
  • Dorpshuis Heerde
Voor wie?
Automobilisten van 60 jaar en ouder
Kosten
€ 15,-

Tijdens de opfriscursus krijgen deelnemers onder het genot van een kopje koffie een videopresentatie met, belangrijke oude- en nieuwe verkeersregels.  Voorts is er de mogelijkheid om zelf een quiz op de computer te doen en of een vragentest in te vullen. U ontvangt na afloop een naslagwerk (met alle nieuwe verkeersregels).

Ook is er de mogelijkheid om de praktijk te ervaren met speciaal opgeleide ervaren rijinstructeur(s). Met uw eigen auto wordt een route gereden om eventuele zwakke punten te signaleren. Na de rit volgt een nabespreking waarbij tips worden gegeven. Tot slot ontvangt u een persoonlijk advies. Deze opfriscursus verkeersregels en rijstijl, is geen herexamen en de deelnemer/ster hoeft geen angst te hebben voor instructeurs die zijn of haar rijstijl proberen te veranderen en evenmin wordt er schoolmeesterachtig op regels gehamerd. Het heeft dan ook geen enkele consequentie voor het rijbewijs.

De eigen bijdrage bedraagt: € 15,-. Dit is incl. koffie/thee

Projectleiders: Henk Haasjes en Herman Westhof.
Aanmelden kan via: westnet@planet.nl

Wat speelt er in jouw buurt?