Vaste fietsverlichting...
... kun je niet kwijtraken
Losse lampjes zijn goed in verdwijntrucs. Zaten ze in je jaszak? Nu niet meer. In het voorvakje van je tas? Poef, verdwenen. Vaste fietsverlichting zit stevig op je fiets geschroefd en gaat er niet zomaar vandoor.
... kan niet gestolen worden
Stom maar waar: losse lampjes worden nog wel eens ‘geleend’ van andere fietsen in het rek. Bijvoorbeeld om onder een boete uit te komen of om geen nieuwe lampjes te hoeven aanschaffen. Daar sta je dan, met een leeggeroofd stuur... Gelukkig is vaste fietsverlichting niet zo makkelijk mee te grissen.
... kun je niet vergeten mee te nemen
Oeps, vergeten! Je losse lampjes zitten in die andere jas óf het was nog licht toen je van huis ging. Herkenbaar? Met vaste fietsverlichting hoef je niet zo'n 'helder licht' te zijn. ;)
... is beter zichtbaar
Er zijn grote kwaliteitsverschillen in losse fietslampjes, maar meestal is de lichtopbrengst zwakker dan bij vaste verlichting. Ook kunnen losse lampjes niet altijd op een handige plek worden bevestigd, waardoor ze bijvoorbeeld verschuiven tijdens het fietsen. Vaste fietsverlichting is meestal gemonteerd op de juiste hoogte en hoek, voor optimale zichtbaarheid.
... is duurzamer
In de meeste gevallen gaat fietsverlichting langer mee. En heb je een naafdynamo? Dan heb je niet eens batterijen nodig! Het (laten) plaatsen of repareren van je vaste fietsverlichting lijkt wellicht een investering. Maar denk eens aan hoeveel setjes losse lampjes je het afgelopen jaar hebt aangeschaft. Vermenigvuldig dat met zo'n 4 euro. Dan klinkt vaste verlichting zo slecht nog niet, toch?
Kortom, wij adviseren vaste fietsverlichting te gebruiken en eventueel losse lampjes mee te nemen als noodverlichting. Maar wat je ook kiest: het belangrijkste vinden we dat je veilig en zichtbaar onderweg kunt. Houd daarbij de regels voor fietsverlichting aan. Meer weten? Bekijk onze tips op het gebied van fietsverlichting.