Aftrap snelheidsmeter met beloning 18 november Wehl

Wehl

Een snelheidsmeter die goed weggedrag beloont! Die staat vanaf 18 november in Wehl, aan de Koksgoedweg. De Safety-safe, zo heet de snelheidsmeter, beloont weggebruikers die zich aan de snelheid van 30 km/uur houden door geld in de digitale spaarpot te stoppen. Het totaalbedrag wordt besteed aan een door de bewoners gekozen doel voor de buurt. Op maandag 18 november 2019 om 15.00 uur vindt de aftrap plaats ter hoogte van Koksgoedweg 8. U bent van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn.

Safety-safe in Wehl

De Koksgoedweg is een 30-km zone, waar door veel weggebruikers te hard wordt gereden. Bewoners hebben aangegeven dat ze zich hier zorgen om maken. Daarom is Veilig Verkeer Nederland (VVN) in opdracht van het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid (ROV) Oost-Nederland en in samenwerking met de gemeente een buurtparticipatietraject gestart. De inzet van de Safety-safe is daar een onderdeel van en wordt door de bureaus Keijzer en XTNT uitgevoerd. Na inzet van de Safety-safe, voert VVN samen met de bewoners ook andere acties uit om het aantal hardrijders te verminderen.

Hoe werkt de Safety-safe?
Iedere bestuurder van een motorvoertuig die zich aan de snelheidslimiet houdt en de snelheidsmeter passeert, zorgt ervoor dat er geld in de digitale spaarpot komt. Dit is direct zichtbaar op het bord. De Safety-safe staat vier weken in de straat. Daarna wordt het eindbedrag bekendgemaakt en besteed aan een door de bewoners gekozen doel. De komst van de Safety-safe in Wehl is een primeur voor Gelderland. De Safety-safe is echter een beproefd concept, dat eerder succesvol is ingezet in andere Nederlandse gemeenten. Op www.safetysafe.nl staat meer informatie.

Veilig Verkeer Nederland
VVN is het buurtparticipatietraject gestart. Veilig Verkeer Nederland is dé verkeersveiligheidsorganisatie van Nederland. Maatschappelijk betrokken en weet wat er leeft op straat. De missie: iedereen veilig over straat. Veilig Verkeer Nederland activeert en faciliteert zoveel mogelijk mensen en organisaties om daar een bijdrage aan te leveren. Meedoen is makkelijk! 

ROV Oost –Nederland
Het ROV Oost-Nederland is opdrachtgever voor het buurtparticipatietraject. Het ROV is in Gelderland en Overijssel de partner voor verkeersveiligheid. Met hun kennis van verkeersveiligheid en van het gebied brengt het ROV de juiste partijen bij elkaar en initiëren ze projecten. Het ROV richt zich daarbij op gedragsbeïnvloeding van de weggebruikers. De ambitie? Iedereen elke dag weer veilig thuis! Het ROV Oost-Nederland is een initiatief van de provincies Overijssel en Gelderland.

Wat speelt er in jouw buurt?