Fietsverlichtingsactie Den Helder en Julianadorp

Den Helder

Fietsers rijden in het donker massaal zonder licht

In december deelde een team van de lokale afdeling van Veilig Verkeer Nederland aan fietsers die geen licht voerden, noodlampjes uit op de rotonde bij de Doggershoek. Vooral schooljeugd lijkt het nut van een goede fietsverlichting nog steeds niet in te zien. Kennelijk zijn ook de ouders daar onvoldoende alert op. Alarmerend is dat evenzeer de ouders en kinderen van het AZC de fietsverlichting niet voor elkaar hadden. De ouders zijn er in principe zelf verantwoordelijk voor dat hun kinderen veilig op school arriveren, maar wie attendeert hen op de noodzaak dat een goede zichtbaarheid in het drukke verkeer letterlijk van levensbelang is?

Fietsverlichtingsactie

Gevaarlijke kruispunten

Het VVN-team signaleerde dat vaak nog hele jonge kinderen zonder enige begeleiding naar school gaan en dat terwijl zij in het schemerdonker zeer gevaarlijke kruispunten moeten oversteken. Bijzonder zorgwekkend! In dit seizoen waarin de dagen steeds korter worden vallen er in ons land onder de fietsers jaarlijks onnodig veel verkeersslachtoffers omdat zij door automobilisten niet of te laat worden opgemerkt. De politie zal de komende weken niet schromen fietsers zonder licht op de bon te slingeren. Het is helaas nog steeds noodzakelijk dat de politie hiertegen krachtdadig optreedt.

Mede dankzij een belangrijke sponsoring van Halfords Den Helder hebben vrijwilligers van VVN een hele week op verscheidene punten in Den Helder en Julianadorp de fietsverlichtingscontroles voortgezet en onverlichte fietsers van lampjes voorzien. 

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met Koos van Beveren (secr. VVN afd. Den Helder).

Telefoon: 0223-643800 of 06-33326713.

Wat speelt er in jouw buurt?