Week van het Verkeer gaat van start!

Vervoerregio Amsterdam

Elke dag gaan er duizenden kinderen lopend, op de fiets of met de auto naar school. We willen allemaal dat kinderen veilig op school komen en veilig weer thuis. Deze route is helaas niet altijd even veilig waardoor het belangrijk is om kinderen op jonge leeftijd vaardigheden aan te leren die ze helpen om veilig en zelfstandig aan het verkeer deel te nemen . Verkeerseducatie is letterlijk van levensbelang.

Week van het Verkeer gaat van start!

Na het succes van afgelopen drie jaar, vindt dit jaar van maandag 8 t/m vrijdag 12 maart de vierde editie van de Week van het Verkeer plaats in Amsterdam en Vervoerregio Amsterdam. Een week waarin we met verschillende partijen extra aandacht voor kinderen in het verkeer vragen en waarin we scholen, kinderen én ouders handvatten bieden om in de rest van het jaar bewust en actief mee aan de slag te gaan. Naast de activiteiten worden ouders en verkeersdeelnemers aangesproken in een campagne op hun voorbeeldgedrag en hun invloed op het gedrag van kinderen. 

De Week van het Verkeer heeft drie doelen:

  1. bewustwording van de verkeersveiligheid van leerlingen en het eigen verkeersgedrag
  2. activeren van scholen en ouders/verzorgers op het gebied van verkeerseducatie
  3. stimuleren van samenwerking tussen scholen, ouders/verzorgers en verkeerspartners in Vervoerregio Amsterdam.

Op een leuke, actieve en informatieve manier komen we samen met leerlingen, jongeren, ouders, scholen én andere verkeersdeelnemers tot het juiste verkeersgedrag. 

De Week van het Verkeer wordt op maandag 8 maart geopend op de IJwegschool in Hoofddorp, het Palet in Krommenie en de St. Antoniusschool in Amsterdam. In samenwerking met Chateau Video zijn hele leuke beelden op de IJwegschool en het Palet gemaakt! 

Wat speelt er in jouw buurt?