Veilig Verkeer Nederland en Uber gaan samenwerken

Goed nieuws: Veilig Verkeer Nederland en Uber gaan samenwerken! In de komende drie jaar voeren we samen een aantal maatregelen en campagnes uit om de veiligheid op de weg te verbeteren. De samenwerking geldt voor zowel Uber als Uber Eats. We richten ons op de chauffeurs en koeriers van Uber, maar ook op de overige verkeersdeelnemers. Daarnaast sluit Uber zich aan bij de Verkeersveiligheidscoalitie en tekent zij het convenant op het veilig omgaan met apps in het verkeer.

Veilig Verkeer Nederland Uber Eats samenwerking

Fiets veilig pakket voor koeriers

Als eerste stap lanceert Uber Eats een 'Fiets veilig pakket' voor nieuwe koeriers. Koeriers die aan de slag gaan met de Uber app ontvangen een waterbestendige telefoonhouder, fietsverlichting, wielreflectoren en een fietsbel. Ook krijgen nieuwe koeriers van Uber Eats verplicht een VVN-verkeersveiligheidscursus. Daarnaast neemt Uber het initiatief om uitsluitend koeriers van 18 jaar of ouder aan te nemen. 

Met deze meerjarige samenwerking hopen we verder bij te dragen aan veiligheid op de weg. Deze maatregelen moeten direct bijdragen aan veiliger fietsgedrag. Dit is een eerste belangrijke stap in onze meerjarige samenwerking, om de weg veiliger te maken voor alle weggebruikers.

Aukeline Tolman - General Manager Uber Eats Nederland

"Wij zijn blij met het belang dat Uber hecht aan de verkeersveiligheid en de concrete stappen die Uber in zeer korte tijd zet als het gaat om het vergroten van het verkeersveiligheidsbesef bij haar chauffeurs en koeriers. Een mooie basis om bij te dragen aan onze missie Iedereen veilig over straat."

Evert-Jan Hulshof - directeur Veilig Verkeer Nederland

“Veiligheid heeft voor ons de hoogste prioriteit. Wij blijven voortdurend investeren om een positieve bijdrage te leveren aan de verkeersveiligheid in de stad. Na eerdere maatregelen, waaronder de verhoging van de minimumleeftijd voor chauffeurs naar 21 jaar en een verplichte VVN-training op sociaal weggedrag voor alle chauffeurs onder de 25 jaar, gaan wij met behulp van de expertise van Veilig Verkeer Nederland bijdragen aan het vergroten van de verkeersveiligheid in Nederland.” 

Thijs Emonts - General Manager Uber Benelux