Aan de slag

Iedereen kan iets doen om het verkeer voor zichzelf en voor anderen een stukje veiliger te maken. Duizenden mensen in heel Nederland doen dat al. Dat is heel makkelijk, want wij helpen je met tips en materialen. Kom jij ons ook helpen? 

Acties

Kom ook in actie!

Met onze acties kan je -heel eenvoudig- iets doen om het verkeer een stukje veiliger te maken. Kies uit onze leuke acties en download de gratis toolkit met materialen en tips om de actie te organiseren.

Tijdsduur:
8 uur
Voor wie:
Kinderen

Veilige schoolomgeving

Je kent het wel: drukte rondom de school bij het halen en brengen van je kind. Veilig Verkeer Nederland helpt je om de situatie in kaart te brengen en de verkeersveiligheid te verbeteren.
Verkeersveilige schoolomgeving
Tijdsduur:
24 uur
Voor wie:
Kinderen

VVN praktisch Verkeersexamen organiseren

Het VVN praktisch Verkeersexamen is dé manier om te toetsen of kinderen zich veilig kunnen bewegen in het verkeer. Met deze toolkit heb je alles bij de hand om dit te organiseren.
VVN - Verkeersexamen - praktisch
Tijdsduur:
4 uur
Voor wie:
Fietsers

Fietslichtactie Ik val op

Zo'n 30% van de fietsers heeft geen goede fietsverlichting. En dat terwijl het toch erg belangrijk is om te zien én gezien te worden als fietser. Doe nu de fietslichtactie met het gratis actiepakket van Veilig Verkeer Nederland. Hartstikke leuk voor komend najaar!
Veilig Verkeer Nederland fietsverlichtingsactie
Tijdsduur:
30 minuten
Voor wie:
Senioren
Buurtbewoners
Fietsers
Automobilisten

VVN Opfrischallenge

Hoe zit het met jouw kennis van de verkeersregels? En die van familie, vrienden en collega's? In deze opfrischallenge daag je elkaar uit om je kennis te testen!
Man en vrouw doen opfrischallenge
Tijdsduur:
8 uur
Voor wie:
Senioren
Fietsers

Het nieuwe fietsen

Senioren hebben jarenlange ervaring in het verkeer en met fietsen. Toch wordt met het klimmen van de jaren een aantal fietsvaardigheden minder. Organiseer samen met Veilig Verkeer Nederland een leuke bijeenkomst om mensen langer veilig te laten fietsen.
het nieuwe fietsen
Tijdsduur:
2 uur
Voor wie:
Kinderen

Wheelie Pop

Wil jij kinderen leren over de risico's van afleiding door de smartphone? Speel Wheelie Pop en bespreek het met de kinderen na. Zo worden ze op een speelse manier gestimuleerd om hun smartphone niet te gebruiken tijdens het fietsen.
Veilig Verkeer Nederland WheeliePop smartphone afleiding game app
Tijdsduur:
2 uur
Voor wie:
Buurtbewoners

VVN Buurtactie

Wil jij iets doen aan de verkeersveiligheid in jouw buurt? Voor elk probleem zijn er onze kant-en-klare, makkelijk inzetbare buurtacties. Met de acties kun je met je buren de verkeersveiligheid aanpakken en de buurt een stukje verbeteren.
remwegdemo
Tijdsduur:
2 uur
Voor wie:
Kinderen

Fietswielspellen

Met de Fietswielspellen vergroot je spelenderwijs de fietsvaardigheden van kinderen. Het bestaat uit meerdere spellen die je met een groep kinderen op de fiets kunt spelen.
fietswielspel