Dit is één van de verkeersacties van het VVN actieplein. Bekijk alle acties en ga aan de slag.

Doe een VVN Buurtenquête

Uitvoering:
4 uur
Voorbereiding:
4 uur
Voor wie:
Buurtbewoners

Is het onveilig in jouw buurt en wil je hier zelf iets aan doen? Hou dan een buurtenquête en ga met je medebewoners in gesprek over de verkeersonveiligheid.

Buurtenquete enquete buutactie buurt

Wie help je?

Een veilige buurt is een prettige buurt om in te wonen. Kinderen die buiten spelen, onderweg zijn naar school, vriendjes of een sportclub moeten zich veilig door het verkeer kunnen bewegen. Ook voor bijvoorbeeld ouderen en mensen met een (fysieke) beperking is een veilige omgeving van levensbelang. Met deze vragenlijst kun je zorgen in de buurt ophalen, om tot ideeën te komen om de verkeersveiligheid in de buurt te vergroten. 

Aan de slag

Vraag de vragenlijst op door in het formulier de onveilige situatie aan te geven en je gegevens door te geven.

Buurtenquête VVN buurtactie

Dit kun je doen

Vraag de gratis (online) vragenlijst op waarmee je buurtgenoten kunt vragen wat zij van de verkeerssituatie in de buurt vinden. Doe dit stap voor stap en begin met je buren of andere bekenden uit de buurt. Hoe ervaren zij deze situatie? En als zij onveiligheid ervaren, wat zijn dan precies de zorgen? Wellicht willen zij je ook helpen om de vragenlijst verder te verspreiden.

Sascha vertelt hoe hij de VVN Buurtenquête heeft ingezet.

Zoveel tijd kost het

Afhankelijk van welke acties je gaat oppakken en met hoeveel mensen je dit samen gaat doen, is er tussen de 8 en 16 uur nodig.  

Deze mensen heb je nodig

Om de vervolgacties te laten slagen, is het belangrijk om draagvlak te krijgen in de buurt. Het doen van een VVN Buurtenquête helpt je daarbij, mits de respons hoog is. Vaak staat een buur of buurtgenoot wel open voor een gesprek, zeker als ze dezelfde zorgen hebben als jij. 

Je kunt alleen in actie komen, maar het is nog leuker, beter en effectiever om je buren erbij te betrekken. Samen sta je sterk!