Dit is één van de verkeersacties van het VVN actieplein. Bekijk alle acties en ga aan de slag.

OK!-kaartenactie

Uitvoering:
1 uur
Voorbereiding:
30 minuten
Voor wie:
Kinderen

Complimenten zijn altijd leuk! Laat een vader een voetganger voorgaan bij het zebrapad? Pakt een moeder met kind de fiets om naar school te gaan? Zit de telefoon in de tas tijdens het rijden? Door letterlijk en figuurlijk je duim op te steken, geef je kinderen en ouders een complimentje voor veilig verkeersgedrag.

Kinderen doen OK kaartenactie

Wie help je?

Kinderen zijn volop in ontwikkeling en moeten nog veel leren over het verkeer.  Kinderen kijken daarvoor ook naar hun ouders en nemen (verkeers)gedrag over. Met deze actie beloon je gewenst verkeersgedrag van ouders en kinderen. Zo stimuleer je een veilige schoolomgeving.

Wat je kunt doen

Soms wordt er gekeken naar wat er allemaal misgaat in het verkeer in de schoolomgeving. Maar het is veel leuker om te kijken naar wat er wél goed gaat. Met deze actie deel je OK!-kaarten uit aan kinderen, ouders en buurtbewoners die het goede voorbeeld geven in het verkeer. Nog leuker is het als je de kinderen laat helpen bij het uitdelen van de kaarten. Je geeft op een positieve manier aandacht aan verkeersveiligheid. En juist door goed gedrag te belonen, stimuleer je anderen om het goede voorbeeld te volgen.

Je kunt deze actie doen als je VVN Verkeersouder bent. Lees meer over VVN Verkeersouders of meld je direct gratis aan.

Zoveel tijd kost het

Afhankelijk van hoe uitgebreid je de actie wilt oppakken ben je een tot twee uur bezig met de voorbereiding.  Voor de uitvoering reken je ongeveer een kwartier tot half uur.

Deze mensen heb je nodig

Met school (directie/leerkracht) overleg je over de datum en een aankondiging via de schoolmedia. Bepaal met welke groepen kinderen je de actie gaat doen. Regel indien nodig extra ouders om de kinderen te helpen bij de actie. Per groepje van 4-6 kinderen is er een volwassen begeleider nodig.

Aan de slag

Je kunt deze actiematerialen gratis aanvragen door in te loggen met je VVN Verkeersouder-account. Nog geen VVN Verkeersouder? Je leest hierboven hoe je je gratis aanmeldt.

VVN Verkeersouders OK!-kaartenactie vierkant.jpg