Dit is één van de verkeersacties van het VVN actieplein. Bekijk alle acties en ga aan de slag.

Doe de VVN Opfrischallenge

Uitvoering:
30 minuten
Voorbereiding:
Geen
Voor wie:
50-plussers
Fietsers
Automobilisten

Hoe zit het met jouw kennis van de verkeersregels? En die van familieleden, vrienden en collega's? Met deze opfrischallenge ontdek je wie de hoogste score haalt en frissen jullie je kennis op.

Man en vrouw doen opfrischallenge

Wie help je?

Veiligheid in het verkeer is belangrijk voor iedereen en dat begint met kennis van de verkeersregels. Door de jaren heen veranderen sommige verkeersregels. Met deze challenge daag je op een eenvoudige manier jouw familie, vriendengroep, sportclub of collega’s uit met een leuke online test over verkeersregels. Na elke vraag krijg een toelichting, zodat je weet waarom jouw antwoord goed of fout was. Zo frissen jullie makkelijk je verkeerskennis op.

Dit kun je doen

Om de VVN Opfrischallenge te doen volg je deze stappen:

  • Bedenk met welke groep je de verkeerstest wil doen. Wie houdt wel van een uitdaging? Of wie kan juist wel wat tips gebruiken?
  • Doe de VVN Opfriscursus eerst zelf. Kies tussen de korte cursus (8 vragen) of uitgebreide cursus (24 vragen) en een van de categorieën weggebruikers. De test is beschikbaar voor automobilisten, fietsers, voetgangers en scootmobielbestuurders.
  • Na het doen van de test zie je je score. Onthoud je score, zodat je deze later in je groep kan delen.
  • Je kunt de challenge 'live' doen als je bij elkaar bent, of online. Kies dan een medium op basis van waar je vrienden of familieleden het meest actief zijn. Bijvoorbeeld Facebook, Twitter, een Whatsappgroep of e-mail. Houd er rekening mee dat niet iedereen het fijn vindt om de testresultaten openbaar te delen, bijvoorbeeld op Facebook. 

De tekst gaat verder onder de afbeeldingen.

Whatsappgesprek over VVN opfrischallenge
Facebookpost VVN Opfrischallenge
  • Tijd om je uitnodiging op te stellen! Deel de link, je score en je gekozen verkeerscategorie. Laat je inspireren door de tekst uit de screenshots hierboven. In een openbaar bericht op sociale media kun je personen taggen. Dit doe je op Facebook en Twitter bijvoorbeeld door ‘@‘ en dan de naam te typen. Selecteer de persoon uit het lijstje dat verschijnt. Lees je bericht nog een laatste keer door om te kijken of alles klopt. Publiceer of verzend je bericht.
  • Je challenge is live! Nu is het afwachten wie de hoogste score haalt. Vraag de deelnemers of zij (een screenshot van) hun score willen delen.
  • Is de winnaar bekend? Feliciteer hem of haar met een leuk GIFje (taart, polonaise, feest) of op een andere manier.
  • Heb je de challenge gedaan? Laat ons weten wat je van deze actie vond via ‘Vertel het ons’

Zoveel tijd kost het

In totaal ben je nog geen half uur kwijt met deze challenge!

Deze mensen heb je nodig

Je kunt deze actie in je eentje opstarten, daarnaast heb je een groepje mensen nodig die het leuk vindt deze challenge aan te gaan.