Dit is één van de verkeersacties van het VVN actieplein. Bekijk alle acties en ga aan de slag.

Doe een VVN Snelheidsmeting

Uitvoering:
1 uur
Voorbereiding:
1 uur
Voor wie:
Kinderen
Buurtbewoners

Heb jij het gevoel dat er te hard wordt gereden in jouw wijk? En wil je objectief meten hoe hoog de daadwerkelijke snelheid is? Dan is de VVN Snelheidsmeting een heel geschikte buurtactie. Met de uitslagen van de metingen krijg je inzicht in de gereden snelheden. Zo verzamel je informatie om een gesprek met de gemeente en je buurtgenoten aan te gaan.

Veilig Verkeer Nederland buurtactie snelheidsmeting

Wie help je?

Je wil graag dat jij, kinderen en andere buurtgenoten zich veilig voelen in de buurt. Een snelheidsmeting is één van de manieren om in je eigen buurt verkeersveiligheid onder de aandacht te brengen. Hiermee maak je weggebruikers op een leuke, laagdrempelige manier bewust van hun verkeersgedrag. Door samen met je buurtbewoners in actie te komen, maak je je buurt veiliger voor iedereen die er woont.

Aan de slag

Vraag de actie aan door in het formulier de locatie, verkeerssituatie en je gegevens op te geven.

Veilig Verkeer Nederland snelheidsmeting

Dit kun je doen

Vraag de actie en materialen op om een echte snelheidsmeting te doen in de straat. De materialen - zoals een lasergun - ontvang je gratis in bruikleen. Zo breng je in kaart hoe snel er wordt gereden. We geven je tips hoe je dit het beste aan kunt pakken en hoe je de (kinderen van) buurtbewoners op een positieve manier in je actie betrekt. Met de snelheidsmeting krijg je inzicht in de gereden snelheden in jouw straat. De resultaten van de meting kun je delen met de andere buurtbewoners en de gemeente.

Om er zeker van te zijn of dit de juiste actie is voor het verkeersprobleem in jullie buurt, krijg je eerst een advies van Veilig Verkeer Nederland op basis van jouw melding. Zo weet je zeker dat dit de juiste aanpak is. Mocht er een andere buurtactie beter passen bij de situatie, dan zullen we je hierover adviseren.

Gert Jan vertelt over hoe hij de VVN Snelheidsmeting heeft aangepakt.

Zoveel tijd kost het

Je kunt in een uur één meting uitvoeren met je gezin of meerdere metingen doen met andere buurtbewoners. Je voorbereidingstijd en het in kaart brengen van het resultaat kosten je elk ongeveer een half uur. Als je meerdere metingen wil doen, moet je hier extra tijd voor rekenen.

Deze mensen heb je nodig

Je kunt alleen in actie komen. Maar het is nog leuker, beter en effectiever om je buren erbij te betrekken, want samen sta je sterk! Als je de wijkagent uitnodigt, kun je bestuurders die het goed doen op een leuke manier bedanken. Het is ook goed om de pers uit te nodigen om een stukje over de actie te schrijven. Ook een wethouder vindt het vaak leuk om een kijkje te komen nemen.