Alexander Pechtold wordt ambassadeur MONO-zakelijk

CBR-directeur Alexander Pechtold wil als grote werkgever zijn #RijMONO verantwoordelijkheid nemen en sluit zich aan bij MONO-zakelijk. Hiermee reageert Pechtold op de recente oproep van Verkeersminister Mark Harbers aan alle werkgevers van Nederland om actief zorg te dragen voor de verkeersveiligheid van hun werknemers.  

MONO, Alexander Pechtold, CBR

Bij het CBR zetten ruim 1.400 professionals zich dagelijks in om ervoor te zorgen dat iederéén veilig aan het verkeer kan deelnemen. Zo werken ze bij het CBR samen aan een verkeersveilig en mobiel Nederland, met Alexander Pechtold aan het roer. CBR deelt daarmee de MONO-gedachte en gaat maatregelen inzetten om smartphonegebruik onderweg te minimaliseren. 

Goed voorbeeld doet volgen. Dat is wat alle goede leiders begrijpen. Als je wilt dat iets door de gehele organisatie opgepakt wordt, dan moet het topmanagement dit ook uitstralen.

"Verkeersveiligheid is écht de verantwoordelijkheid van alle weggebruikers. Zéker niet alleen de verantwoordelijkheid van de overheid! Ook werkgevers in ons land hebben daar hun verantwoordelijkheid in te nemen. Vanuit hun eigen cirkel van invloed. En helemaal in het huidige tijdsgewricht waarin het niet alleen gaat om het afleggen van veilige kilometers, maar ook om de mix met duurzame kilometers met minder uitstoot én een betere bewustwording op de timing van de reis. Ik geloof heilig in de shared ownership benadering waarin overheid én werkgevers daar samen onomkeerbare stappen in zetten. Dáárom ben ik ambassadeur van MONO-zakelijk."

Alexander Pechtold

Bekijk de oproep van Mark Harbers

Uit de Monitor MONO-zakelijk 2021 bleek dat 1 op de 3 werknemers concrete maatregelen neemt op het gebied van verkeersveiligheid en MONO-rijden. Daarom deed minister Mark Harbers in februari een oproep bij BNR Nieuwsradio aan alle werkgevers om dit aantal te verdubbelen naar 2 op de 3 voor het einde van deze kabinetsperiode (2025). In een video van eind vorige maand, benadrukte de verkeersminister ook de kansen van de synergie tussen duurzaamheid, bereikbaarheid en verkeersveiligheid.

Bekijk de oproep van minister Mark Harbers.

Meedoen is makkelijk

Wil jij MONO rijden stimuleren in jouw organisatie? Bekijk de tips en toolkit van MONO Zakelijk. Of lees onze tips om zelf MONO onderweg te gaan.