Beeldbank: foto's met het goede voorbeeld

In het kader van 'goed voorbeeld doet goed volgen' stellen wij beeldmateriaal beschikbaar waarin goede voorbeelden van verkeersgedrag getoond worden.

Beeldmateriaal downloaden

Download hier gratis diverse foto's waarin verkeersveiligheid verwerkt is. Deze beelden zijn vrij te gebruiken door media en anderen die publiceren over verkeer, met een naamsvermelding van Veilig Verkeer Nederland.

Smartphone opbergen Smartphone opbergen
Rustig rijden in woonwijk Afstappen als je gaat bellen
Rustig rijden in woonwijk Rustig rijden in woonwijk
Rustig rijden in woonwijk Lopen op de stoep
Lopen op de stoep Kind veilig vervoeren in bakfiets
Afstappen als je een bericht stuurt Kind veilig achterop de fiets
Kind veilig achterop de fiets Hand uitsteken
Fietsverlichting aanzetten Fietsverlichting aanzetten
Fietshelm man en kind Afstappen als je gaat bellen
Afstappen als je gaat bellen Fietshelm vrouw

Het goede voorbeeld geven is in het verkeer erg belangrijk. Uit onderzoek blijkt namelijk dat het geven van het goede voorbeeld echt effect heeft op het gedrag van anderen. Veilig Verkeer Nederland roept daarom media en influencers op om het goede voorbeeld te geven als het gaat om verkeersgedrag. Dat heeft namelijk een direct effect op je publiek.

Als iemand ziet dat andere mensen het gewenste verkeersgedrag vertonen, zal diegene geneigd zijn om dat over te nemen. Zeker als hij ziet dat een rolmodel, zoals een BN-er en vlogger, dat gedrag in de praktijk neemt.

Geef dus in al je uitingen altijd het goede voorbeeld. Stap bijvoorbeeld niet al vloggend of bellend achter het stuur. En plaats je foto's? Laat dan altijd het gewenste verkeersgedrag zien.