VVN Opfriscursus Auto

Al van jongs af aan neem je elke dag deel aan het verkeer. Je hebt al jarenlang je rijbewijs en je hebt intussen al heel wat kilometers afgelegd. Kortom: je hebt veel verkeerservaring. Maar, wanneer heb je je voor het laatst verdiept in de verkeersregels en jouw verkeersgedrag? Voor veel mensen is dat al lang geleden. Met de VVN Opfriscursus Auto helpt Veilig Verkeer Nederland je hierbij.

opfriscursus Veilig Verkeer Nederland

Bezoek de VVN Opfriscursus Auto

Wil jij op een leuke manier jouw kennis over verkeersregels en -gedrag opfrissen? Schrijf je in voor een VVN Opfriscursus Auto bij jou in de buurt of organiseer er zelf een.

De VVN Opfriscursus Auto bestaat uit twee leerzame en leuke bijeenkomsten van maximaal twee uur, inclusief pauze. Samen met maximaal 15 andere deelnemers fris je je verkeerskennis op. In een ontspannen sfeer geeft onze trainer antwoord op al je verkeersvragen. Naast actuele verkeerstheorie worden fysieke veranderingen en de invloed die dit heeft op je rijgedrag bespreekbaar gemaakt. Een mooie manier om jouw verkeerskennis op te frissen en inzicht te krijgen in je eigen verkeersgedrag. 

De VVN Opfriscursus is in veel gevallen gratis of er wordt slechts een kleine bijdrage gevraagd, dankzij subsidie van de gemeente.

Marijke Helwegen oefent de theorie tijdens een VVN Opfriscursus

Praktijkrit

Optioneel kun je ook een praktijkrit doen onder begeleiding van een erkende instructeur. Dit is geen rijexamen. Wel krijg je inzicht in hoe je verkeerskennis ervoor staat en krijg je persoonlijk en deskundig advies over je rijstijl. Een aanrader voor elke verkeersdeelnemer!

Marijke Helwegen doet een praktijkrit met een VVN-instructeur

Test thuis je verkeerskennis

Is jouw kennis over de verkeersregels voor automobilisten up-to-date? Doe de online VVN Opfriscursus en ontdek je score. De test bestaat uit vragen met duidelijke foto’s van allerlei verkeerssituaties. Na het beantwoorden van een vraag zie je direct het goede antwoord met uitleg. Zo fris je in enkele minuten je kennis op.

Meer tips om veilig te blijven rijden

Is er geen cursus in jouw buurt of volg je training liever vanuit huis? Bekijk dan deze handige video's, waarin onze trainer de meest besproken onderwerpen uit de VVN Opfriscursus Auto bespreekt. Lees ook onze andere tips om veilig te blijven autorijden.