Fiep in het verkeer

Samen met Fiep Westendorp en Uitgeverij Volt hebben we het vrolijke en leerzame boek 'Fiep in het verkeer' ontwikkeld. Een mooie manier om kinderen wegwijs te maken in het verkeer!

Jongen leest Fiep in het verkeer

Ga je mee op weg?

Het verkeer lijkt soms een warboel, van fietsen, bussen, trams en voetgangers - kriskras door elkaar. Toch is alles netjes geregeld. De bakfietser, de vrachtwagenchauffeur, de brandweerman en zelfs de blindengeleidehond weten precies wat de afspraken zijn. In dit boek vertellen ze over hun avonturen onderweg.

Fiep in het verkeer

‘Fiep in het verkeer’ is met de vrolijke illustraties van Fiep Westendorp een goed begin om kinderen vanaf een jaar of vier wegwijs te maken in het verkeer. De teksten zijn geschreven door Annemarie Terhell en Gioia Smid en het boek is uitgegeven door Uitgeverij Volt. Wij hebben een bijdrage geleverd in de vorm van verkeerskundig advies en fotografie.

'We wilden een boek maken dat vooral leuk is om samen te bekijken en te lezen door (groot)ouders en (klein)kinderen. Een boek dat de dialoog over verkeer (waar we ons elke dag in bewegen) stimuleert, maar vooral laat zien hoe leuk verkeer kan zijn. En dat je niet vroeg genoeg kunt beginnen met oefenen. De tekeningen van Fiep zijn prachtig en tijdloos. Het was een feestje om hieraan mee te werken.'

Cécile Collast - Educatiespecialist bij Veilig Verkeer Nederland

Extra: 5 verkeerslessen van Fiep

Fiep in het verkeer bestaat uit 5 verkeerslessen die de Fiep Westendorp Foundation samen met ons verzorgde. Verkeerslessen die op school, maar ook thuis gebruikt kunnen worden. Het zijn vijf vrolijke kleurplaten over Fiep in het verkeer, onder andere om te praten over verkeersveilig gedrag. En natuurlijk kunnen ze worden ingekleurd!