5 redenen om je gordel om te doen

Het dragen van een gordel is van levensbelang. Het is een kleine moeite en je kunt er een heleboel leed mee voorkomen. 

Veilig Verkeer Nederland - autogordel

Klik die gordel vast

De SWOV stelt dat het niet dragen van gordels een belangrijke gedragsfactor is in dodelijke verkeersongelukken. We geven je daarom 5 redenen om die gordel gewoon even vast te klikken. Meedoen is makkelijk!

1. Veilig onderweg

Met stip op één: je eigen veiligheid! Wist je dat je door een gordel te dragen de kans op letsel verlaagt met maar liefst 40%? Kleine moeite, groot plezier.

2. Geen irritante reminder

‘Piep, piep, piep, piep.’ Een irritant geluidje van de gordelverklikker (ook wel Seat Belt Reminder genoemd), dat je met één simpele klik kunt verhelpen.

3. Je geeft het goede voorbeeld

Je kinderen, vrienden en familie snoer je waarschijnlijk maar al te graag veilig in. Door zelf ook altijd je gordel te dragen is de kans dat zij dit positieve gedrag van je overnemen groter. Win-win!

4. Je voorkomt een boete

De boete voor het niet dragen van je gordel bedraagt €169. Door je gordel gewoon om te doen ga je dus veiliger én goedkoper onderweg.

5. Het wordt een gewoonte

Vind je het een vervelend klusje je gordel vast te maken? Of vergeet je het wel eens? Juist door jezelf elke keer weer trouw vast te klikken wordt dit een gewoonte en doe je het op een gegeven moment automatisch.

Zo, 5 redenen om je gordel om te doen. We hebben flink nagedacht, maar we kunnen er werkelijk nul bedenken om zónder gordel te rijden. Klik die gordel dus gewoon vast en ga veilig over straat.