Bob en Athlon samen op weg naar nul verkeersslachtoffers

Misschien heb je hem al ergens gespot. Athlon heeft ons dit jaar een mooie Mercedes-bus ter beschikking gesteld waarmee wij samen de Bob-boodschap verspreiden op verschillende grote evenementen in Nederland. Het doel: samen op weg naar nul verkeersslachtoffers.

Bob bus Athlon samenwerking bedankt bob

Iedereen veilig thuis

Sinds de invoering van de Bob-campagne is er een daling van het aantal alcoholincidenten. Maar 1 op de 5 verkeersslachtoffers is helaas nog steeds het gevolg van alcohol in het verkeer.

Genoeg reden dus om niet te drinken. “We weten allemaal dat je een hoge boete riskeert bij alcoholgebruik in het verkeer, of zelfs je rijbewijs kan verliezen”,  aldus Marjolein Groen, Sustainability & Corporate Social Responsibility (CSR) Director bij Athlon Nederland. “Maar er zijn nog meer risico’s. Wij willen dat iedereen veilig thuiskomt. Niet alleen jij als bestuurder, maar ook je medereizigers en natuurlijk andere verkeersdeelnemers.”

Samenwerking Athlon 

Met deze zelfde overtuiging staan wij al jaren met het Bob-promoteam op grote evenementen in Nederland om de Bob-boodschap te verspreiden: 100% Bob is 0% op. Vanaf dit festivalseizoen helpt Athlon ons met deze belangrijke boodschap. Hoe? Door ons een Bob-bus aan te bieden waarmee wij ons promotiemateriaal kunnen vervoeren. Zo kunnen wij bijvoorbeeld ons complete Bob-café gemakkelijk vervoeren en opzetten bij de verschillende evenementen.

Ons Bob-promoteam gaat op deze evenementen het gesprek met bestuurders aan. We spreken af dat degene die de Bob is, geen druppel alcohol drinkt. Na afloop kunnen de Bobs een vrijwillige blaastest doen. Heeft de Bob inderdaad niets gedronken? Dan krijgt hij of zij als beloning de bekende Bob-sleutelhanger.

Bob-cafe TT Assen
Het Bob-café bij de TT Assen

De overhandiging 

De officiële overhandiging van de Bob-bus van Athlon vond 21 juni jongstleden plaats. Hierbij kreeg onze vaste Bob-coördinator, Martijn Oosterveld, de sleutels van de Bob-bus overhandigd.

Bob Bus Athlon
De overhandiging van de Bob-bus bij Athlon

“Veilig Verkeer Nederland is haar partner Athlon bijzonder erkentelijk voor het ter beschikking stellen van een Bob-evenementenbus die de zichtbaarheid van het VVN-deel van de Bob-campagne tijdens diverse evenementen vergroot. Dit onder het motto: ‘Samen op weg naar nul verkeersslachtoffers’. 

Rob Stomphorst - Woordvoerder Veilig Verkeer Nederland

Sinds deze overhandiging zijn we met onze nieuwe Bob-bus te vinden op grote evenementen in Nederland zoals de Zwarte Cross, Concert at SEA en de Sneekweek. Zien we jou ook een keertje in ons Bob-café? Tot snel!