Bob gaat muzikaal

Het mag weer: vrienden thuis uitnodigen en naar de kroeg! Tijd voor een toepasselijk Bob-lied. Goldband schreef een catchy nummer. Het doel? Nederland nog bewuster maken dat je altijd een Bob moet regelen om weer veilig thuis te komen.

Bob gaat muzikaal

Bob houdt het hoofd koel

Iemand moet het hoofd koel houden om iedereen veilig thuis te brengen, vinden de mannen van de Haagse popgroep Goldband. Zij hebben voor het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat een nummer geschreven over uitgaan, het nachtleven én veilig naar huis gaan: 'Ik ben de Bob'. Wij krijgen er door het aanstekelijke nummer helemaal zin in de Bob te zijn voor onze vrienden! 

"Als telgen van het nachtleven weten we als geen ander hoe duur een Uber is wanneer je geen Bob hebt. Zonder gekkigheid. Drank in het verkeer is gewoon echt niet oké. Veiligheid zowel in de nachtclub als onderweg ernaartoe (en terug) is iets waar wij persoonlijk veel waarde aan hechten.”

Goldband

Bob-hats

Om de boodschap 'Bob houdt het hoofd koel' verder te verspreiden worden de komende weekenden Bob-hats uitgedeeld op verschillende plekken in het land. De campagneteams gaan zo laagdrempelig het gesprek aan over de Bob. Je vindt ons in Middelburg, Renesse, Tilburg en Breda (13 augustus), Kijkduin, Rotterdam en Den Bosch (14 augustus) en Amsterdam (15 augustus)!

Test je kennis!

Hoe staat het met jouw kennis over alcoholgebruik in het verkeer? Doe de Verkeerscheck en ontdek je score.