Last van beslagen of bevroren autoruiten? Met deze slimme tips ga je veilig en snel de weg op!

Je kent het vast. Je bent nét iets te laat en wilt snel op pad. En net dan zijn je autoruiten beslagen of bevroren. Zo kan je niet veilig de weg op. Nu de winter voor de deur staat, is goed zicht op de weg niet altijd vanzelfsprekend. Op www.opwegdewinter.nl/ruiten deelt de Mobiliteitsraad Drenthe slimme tips om je autoruiten snel en eenvoudig schoon te maken. Zo ga jij ook in de winter met goed zicht de weg op!

 

 

 

Autoruiten

Goed zicht achter het stuur is niet alleen veilig, het is zelfs verplicht. Dat begint natuurlijk met een schone voorruit tijdens het wegrijden, maar vergeet ook je achter- en zijruiten en je spiegels niet. Het kost even wat tijd, maar het rijdt wél zo veilig. De politie mag je bekeuren als je onvoldoende zicht hebt naar voren en opzij, dus zorg dat je ruiten en spiegels goed schoon zijn. Op een boete zit natuurlijk niemand te wachten.

Wintercampagne
Het is winter! Mooi, maar in het verkeer dus oppassen geblazen. Daarom deelt de Mobiliteitsraad Drenthe in december en januari handige tips om ook in de winterperiode veilig op pad te gaan onder het motto ‘Samen richting nul verkeersslachtoffers’. De wintercampagne is de komende tijd ook te zien en te horen via borden langs de weg, posters, radiocommercials, social media, online banners en reclame op tankstations.

Wat speelt er in jouw buurt?